Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівське ФДМУ далі тисне на НПК «Галичину»

Як стало відомо «Гал-info», у понеділок Львівське регіональне відділення ФДМУ подало у Львівський апеляційний господарський суд апеляцію на рішення Господарського суду Львівської області від 13  жовтня  2006 року про відмову у  задоволенні позовних  вимог ФДМУ. ФДМУ вперто не погоджується на ліквідацію трьох збиткових дрогобицьких підприємств – ДП «НПЗ-1», ДП „Фабрика свічок -- Галичина”, ДТКП „Євронафта-Д” -- та приєднання перших двох до ВАТ „НПК Галичина” на правах структурних підрозділів. Львівський Фонд держмайна не зважає навіть на те, що  Дрогобицька влада сама виступила з ініціативою передачі на баланс НПК збиткових підприємств, про що свідчать надіслані дрогобицькою мерією та головою ДПА Дрогобича офіційні листи на ім’я голови ФДМУ Валентини Семенюк.
Судова тяганина між НПК «Галичина» та Фондом держмайна України, триває вже більше двох місяців. Що цікаво, в Києві судову тяганину не коментують і кажуть що листів до них, мовляв не надходило. 

Як зазначили «Галinfo» у Дрогобицькій мерії,  попри те, що лист було відіслано ще в кінці вересня, відповіді на нього дрогобичани ще досі не отримали. Натомість у центральному офісі Фонду Держмайна про  листи з проханням посприяти у ліквідації трьох збиткових дрогобицьких підприємств нічого не знають, також нічого не знають про апеляцію на рішення Львівського господарського суду. Там лише цитують Валентину Семенюк, яка нібито заявила засобам масової інформації: «Подали апеляцію. Я завжди суджуся до кінця, згідно з законом». Що ж до того, в який саме суд була подана апеляція Семенюк не сказала, мовляв не пам’ятає. За словами прес-секретаря ФДМУ Ніни Яворської якщо апеляція і була подана, то її подавали юристи Львівського регіонального відділення ФДМУ, а центральне, а тим паче сама Валентина Семенюк нічого про це не може знати.
      Не вдалось на жаль отримати пояснень, що ж насправді відбувається „Гал-info” і від начальника регіонального відділення ФДМУ у Львівській області Наталі Горлач  – пані Горлач не бере слухавки.
Нагадаємо, що рішенням Господарського суду Львова  знято арешт з майна НПК «Галичина», однак ФДМУ знову подав апеляцію у Львівській апеляційний господарський суд. Напередодні ФДМУ наполягав на визнанні недійсним рішення  зборів ВАТ „НПК „Галичина” від 23 травня 2006 року, в яких до порядку денного додатково було внесено питання про ліквідацію дочірніх підприємств ВАТ „НПК „Галичина” та „Про відчуження об’єктів нерухомого майна Товариства”. ФДМУ стверджує, що ці рішення буцімто буди прийняті з порушеннями чинного законодавства та інтересів держави.
Натомість начальник  юридичного  управління  ВАТ  «НПК – Галичина» Андрій  Костюк зазначив у коментарі Гал-інфо, що розповсюджена ФДМУ  інформація  не  тільки  некоректна  з  правової  точки  зору,  але  і  містить  в  собі  недостовірну  інформацію. Все це, на думку Андрія Костюка,  створює нездорову  атмосферу та шкодить  господарській  діяльності  товариства -- підприємство позбавлене можливості здійснювати фінансові операції, оскільки справа прийнята в провадження апеляційного суду. Як наслідок завод, який би забезпечував паливом не лише Західний регіон України, простоює й досі.
Валентин КОНЦЕВИЧ

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ