Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На велосипеді, без їжі, сорок днів

У кожній своїй подорожі на велосипеді журналіст та експериментатор Владислав Никитенко худне на 20-30 кілограмів!
 ВЕЛОСИПЕДИСТ-ЕКСТРЕМАЛ Владислав Ники­тенко пішов на новий особистий рекорд - розпочав черговий у своєму житті голод­ний велопробіг. Житель дале­косхідного Благовіщенська, він є уродженцем України. Саме з Києва розпочав Владислав пробіг по українських містах - його шлях проляже за марш­рутом Київ-Житомир-Вінниця-Луцьк-Львів-Івано-Франківськ-Ужгород... Загалом довжина маршруту становитиме 4000 кілометрів. Екстремал подолає його за 40 днів. І увесь цей час буде лише пити І нічого не їсти­ме. Владислав уже не раз до­водив, що без їжі можна жити тривалий час І при цьому мати неабиякі фізичні навантаження. Уперше Никитенко поєднав голодування з подорожжю на велосипеді від Петербурга до Москви у 2004 році. Наступ­ного року у такому ж голодно­му режимі подолав відстань від Благовіщенська до Влади­востока (2200 кілометрів), а трохи пізніше - від Благовіщенська до Пекіна (2600 кілометрів). Два роки тому ек­спериментатор здійснив по­їздку у Китай, але вже на відстань 4444 кілометри - по­дорож тривала 39 днів. Зго­дом була ще одна поїздка, зно­ву до Китаю. Результатом цих велопробігів стала книга Никитенка "Голод: посібник для виживання, протестування та схуднення".
Російський журналіст має досвід протестів проти утисків свободи слова, довелося йому й посидіти у в'язниці, де він не раз оголошував голодування. А вийшовши на волю, настільки захопився процесом, що по­єднав тимчасове життя без їжі із велоспортом, винайшовши власну систему голодування на колёсах.
На початку "українського експерименту" Владислав ва­жить 90 кілограмів. Наприкінці вересня, коли він, об'їхавши Україну, повернеться до Києва, важитиме, за власним прогнозом, не більше 65 кілограмів...
 
Галина АНТОНІВ
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ