Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

НПК „Галичина” опинився під загрозою зупинки виробництва

НПК „Галичина” просить Міністерство палива та енергетики не допустити дії наказу Держспоживстандарту України, який загрожує закриттю підприємства та паливній кризі в Західному регіоні. Відповідне прохання керівництво підприємства висловило у зверненні до міністра палива та енергетики Юрія Продана, текст якого ми подаємо повністю:
 „Шановний Юрію Васильовичу!
AT "НПК - Галичина" на даний час виконує всі взяті на себе зобов'язання щодо проведення реконструкції і модернізації підприємства згідно розробленого та затвердженого плану реконструкції. Щоквартально подаються звіти для Мінпаливенерго та Мінохорони навколишнього середовища про освоєння коштів та хід виконання робіт з реконструкції.
Звертаємося до Вас з проханням надати роз'яснення щодо видання наказу № 8 від 16.01.08 р. Держспоживстандартом України "Про скасування дії наказу №397 від 27.12.07 р."
Видання цього наказу суперечить домовленостям, в тому числі в присутності представника Держспоживстандарту п. С.Т. Черепкова, на засіданні секретаріату експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості під головуванням Міністра палива та енергетики з питань впровадження стандартів на моторні палива, що відбулося 12.09.07 р. На засіданні розглядалися актуальні питання щодо безперебійної роботи нафтопереробних заводів з можливістю виготовляти моторні палива згідно ДСТУ 4063-2001 "Бензини автомобільні. Технічні умови" та згідно ДСТУ 3868-99 "Паливо дизельне. Технічні умови". Протоколом засідання вирішено обмежити термін дії стандартів ДСТУ 4063-2001   та ДСТУ 3868-99 до   01.01.2011   року.   Логічнимзавершенням цього засідання було впровадження наказу № 397 від 27.12.07р. "Про зміни до національних стандартів".
Видання Держспоживстандартом наказу № 8 від 16.01.08р., який скасовує дію наказу № 397 від 27.12.07р. "Про зміни до національних стандартів", перекреслює всі наміри нашого підприємства по реалізації планів виробництва нафтопродуктів у 2008 році, що значно погіршує ситуацію з фінансуванням робіт по реконструкції підприємства та створює соціальну напругу в регіоні. Дана ситуація потягне за собою звільнення з роботи 1 500 чоловік, а з врахуванням їх сімей без засобів до існування залишиться до 5 000 чоловік. Наслідком зупинки заводу буде досить відчутне недопоступлення великих коштів для бюджетів різного рівня, а також це призведе до дефіциту палива в Західному регіоні України та до дестабілізації цін на моторні палива.
Сподіваємося на розуміння Вами ситуації, що склалася та просимо терміново прийняти міри по недопущенню дії наказу №8 від 16.01.08 р., виданого Держспоживстандартом України.
Лист підписано Головою правління AT "НПК „Галичина" Олександром  Лазорком.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ