Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Ольга Богомолець давала свідчення понад 4 години

Вчора у Генеральну прокуратуру України для надання свідчень у справі про отруєння Президента України Віктора Ющенка викликали колишнього особистого лікаря Президента, доктора медичних наук, професора Ольгу Богомолець (на фото). У телефонній розмові кореспонденту "ВЗ" пані Оля розповіла, що розмова тривала більше чотирьох годин і її дуже дивує, що у цій справі її викликали вперше...

Співробітники СБУ передали повістку слідчого Генпрокуратури у Клініку лазерної медицини доктора Богомолець, яку очолює професор Ольга Богомолець.

- Не можу вам розповісти про що мене запитували, - каже пані Оля кореспонденту "ВЗ", - бо підписувала сьогодні заяву про нерозголошення таємниці слідства. Але згідна відповісти на ті запитання, які вас цікав­лять і які належать до моєї ком­петенції.

Пані Олю, як ви вважає­те,   було   отруєння   чи   не було?

- Я не експерт у цій галузі. Створено спеціальну комісію, яка мусить зі всім розібратися. Як лікар-дерматолог я викону­вала обов'язки особистого ліка­ря Ющенка у 2004 та 2005 ро­ках. Надавала таку медичну до­помогу, яка була необхідна на той час.

-   Яку саме допомогу ви надавали?

- Ми намагалися усунути зовнішні прояви хвороби - по­ліпшити стан шкіри на обличчі, покращити зовнішній вигляд. Можу стверджувати, що жодних клінічних ознак хронічного чи гострого панкреатиту на той час у нього не було. Крім того, у медичній літературі не описано таких проявів хроніч­ного чи гострого панкреатитів. Ті симптоми, які були на той час у Ющенка і які я реєстру­вала як особистий лікар, не були проявами панкреатиту. Від грудня 2004 року до жов­тня 2005 року підшлункова залоза його взагалі не турбу­вала.

Міністр охорони здоро­в'я і особистий лікар Прези­дента Василь Князевич на­голосив, що будь-які заяви про те, що отруєння не було, неправдиві. А яка ваша дум­ка?

- Я не можу робити якихось узагальнень на цю тему, бо є підрозділ, який займається дос­лідженням цього питання. В прокуратурі я надавала інформа­цію лише про те, що стосується моїх функційних обов'язків як лікаря.

А ті зовнішні ознаки, які були на обличчі Ющенка, мог­ли бути наслідком отруєн­ня?

- Звичайно, могли. Причому це ж не лише зміни на обличчі. Зміни загалом мали дифузний характер. Це означає, що вони не тільки були розташовані на обличчі. За той час, поки я була особистим лікарем Президен­та, нам вдалося поліпшити стан його здоров'я, а потім я пішла у відставку у зв'язку з вагітністю.

-   Вас не здивувало те, що вас кличуть до прокура­тури?
- Мене здивувало, що викли­кають так пізно.
Ірина КУШИНСЬКА.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ