Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Перемогли усі, але не «Карпати»

Парад львівських перемог. Саме так можна було б назвати минулий вікенд, якби не «Карпати».

Прем’єрний тур на новому для себе рівні виявився вдалим для винниківського «Руху», ФК «Львів» та стрийської «Скали». Усі вдало стартували у своїх чемпіонатах, натомість, львівські «Карпати» у Прем’єр-лізі так і не змогли дотиснути «Зірку» з Кропивницького. 

Чого очікувати від оновлених львівських «Карпат» з іспанським тренером Серхіо Наварро, прогнозувати не брався ніхто. У літнє міжсезоння команда повернулася на фартовий стадіон «Україна» і поповнила склад одразу кількома новими гравцями, в тому числі і легіонерами, прізвища яких львівським вболівальникам не говорить абсолютно нічого. За останні сезони до невдач «Карпат» вболівальники уже звикли, тому завдання потрапити у зону єврокубків чимало з них сприйняли з усмішкою.

Попри те, що «Карпати» зіграли внічию із «Зіркою» з Кропивницького, сезон лише стартував і вся боротьба у Прем’єр-лізі ще попереду. «Зелено-білі» протягом усього матчу значно переважали суперника і радше втратили два очки, а не здобули одне. Втім, у який футбол цього вечора вони грали, сказати дуже і дуже непросто. Забивши гол «Зірці» у дебюті поєдинку (автор - Амбросій Чачуа), «Карпати» дещо розслабилося, не змогли збільшити свою перевагу, натомість, пропустили у відповідь з пенальті.

Тиск «зелено-білих» у другому таймі викликав більше свисту на трибунах, аніж задоволення. «Карпати» так і не змогли зламати позиційну оборону суперника і були змушені задовольнити своїх вболівальників лише нічиєю – 1:1.

До слова, на цей матч завітало понад сім тисяч поціновувачів гри мільйонів, які доволі спокійно сприйняли цей результат. Тренери та гравці «Карпат» були шалено раді такій підтримці, висловивши завчену та буденну фразу, на кшталт того, що з такою підтримкою «Карпати» у цьому сезоні лише прогресуватимуть… Нам, вболівальникам «Карпат», нічого не залишається робити, як у це по-справжньому вірити…

На відміну від основних «Карпат», потішила молодіжка «зелено-білих». «Карпати» U-21 на стадіоні «Локомотив» у Раві-Руській каменя на камені не залишили від молодіжки «Зірки» - 6:0.

Дебют винниківського «Руху» у Першій лізі вдався на славу. Футбол у Винниках – це завжди свято, а дебют у Першій лізі – особливе. Організатори поєдинку навіть організували святкове відкриття та лотерею для вболівальників.

Сам поєдинок «Руху» та «Колоса» також не міг не сподобатись. Обидві команди робили усе для перемоги, а в підсумку більше пощастило господарям. Переможний гол за «Рух» у другому таймі провів захисник Володимир Заставний. «Колос» у цьому матчі атакував більше, здебільшого змушуючи «Рух» грати «другим номером» і робити ставку на контратаки. Іншими словами, «Рух» здобув важку перемогу у матчі проти сильного суперника. Цей матч для команди Руслана Мостового наочно довів, що у Першій лізі очки треба вигризати, а не здобувати.

ФК «Львів», проводячи свій матч  у Другій лізі в один час із «Рухом», також здобув перемогу. Програючи по ходу матчу чернівецькій «Буковині» з рахунком 1:3, команда Андрія Чіха зуміла переламати хід поєдинку у другому таймі і вирвати перемогу. «Городянам» вдався справжній камбек: ФК «Львів» проявив характер і подарував вболівальникам незабутні емоції. Обігравши першоліговий «Кремінь» у Кубку України (2:0), ФК «Львів» виявився сильнішим і за «вчорашню» першолігову команду у чемпіонаті Другої ліги. Хто б що не казав, але такий старт від «вчорашнього» аутсайдера чемпіонату України серед аматорів не може не подобатись. Що цікаво, усі голи у цьому матчі на стадіоні СКІФ за ФК «Львів» забивали новачки команди. Сергій Кисленко забив тричі, ще один гол на рахунку Олексія Омельченка.

Оновлена стрийська «Скала», переїхавши до Моршина, також здобула перемогу у першому турі Другої ліги. «Малиново-зелені» з рахунком 3:0 зуміли обіграти принципового суперника – ФК «Тернопіль». Нагадаємо, раніше у Першій та Другій лізі стрияни грали на стадіоні «Сокіл» у Стрию, однак, через відсутність підписаного договору з керівниками міста переїхали до рідного Моршина, де, зрештою, і базується команда. Стадіон «Медик» для молодих стриян виявився більш, ніж фартовим. Дубль Володимира Гладкого та гол Петра Намуйлика дозволили «Скалі» святкувати переконливу перемогу з рахунком 3:0.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото: ФК "Карпати"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ