Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Підняли Кубок над «Чорним Морем»

Ветерани львівського ТВД знову стали найсильнішими на домашньому міжнародному турнірі у Львові.

Місто Лева другий рік поспіль прийняло міжнародний футзальний турнір у віковій категорії 40 років і старші. Як і минулого року, доля переможця змагань вирішувалася у матчі між львівським ТВД та одеським «Чорним Морем». Якщо минулого року «будівельники» святкували перемогу з рахунком 5:2, то цього року перемогли з рахунком 2:0.

Нагадаємо, дебютний міжнародний ветеранський турнір у Львові минулого року зібрав сім команд з України, Іспанії, Білорусі та Латвії. Поляки в останній момент відмовилися від поїздки до Львова, а відтак замість восьми команд участь у турнірі взяли сім, які спочатку визначали найкращого у групах, а потім - у матчах плей-офф. Якщо відверто, то минулого року турнір став дуже цікавим та видовищним, адже на паркет палацу спорту «Галичина» виходило чимало майстрів спорту, серед яких і заслужені, і міжнародного класу. Для прикладу, у складі іспанців було чимало чеміонів Європи та володарів Кубка УЄФА. Цей турнір пройшов на одному диханні, а відтак головні організатори змагань, а саме голова ветеранського комітету АФУ Олександр Король та президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом’як отримали на свою адресу чимало позитивних відгуків.

Міжнародний ветеранський турнір у Львові уже цього року винятком не став: на майдачник палацу спорту «Галичина» знову вийшли ті люди, які раніше здобували славу для України на міжнародній арені. У складі латвійців та білорусів також були гравці, які свого часу встигли пограти у футзал на високому рівні. Сам турнір повністю виправдав свій високий статус, щоправда уже зібрав не сім, а п’ять колективів – три з України, Латвії та Білорусі.

Одноколова система змагань без матчів плей-офф також повністю себе опрадала. Протягом двох днів кожна з команд довела хто є хто, а відтак так званий фінал між львівським ТВД та одеським «Чорним Морем» особливо нікого не здивував. Хоча свою профпридатність на такому рівні також намагался довести команда з Дніпра, яку вів вперед заслужений майстер спорту, головний тренер національної збірної України з футзалу Олександр Косенко. Йому, як і партнерам по команді вдалося вибороти бронзові медалі, і за словами Олександра Косенка такий результат можна вважати оптимальним, оскільки на більше «дніпряни» не були готові.

Не вдалося нав’язати серйозної конкуренції українським командам білорусам та латвійцям. Минулого представники цих колективів неодноразово заявляли, що зрозуміли рівень змагань у Львові, а відтак обіцяли привезти до міста Лева значно сильніші склади. Білоруси та латвійці в оновлених складах, як і минулого року, не змогли конкурувати з нашими командами, а відтак олімпійський принцип «головне не перемога, а участь» їм на турнірі був актуальним як ніколи. У підсумку латвійці фінішували четвертими, а білоруси – п’ятими.

Фінал матчу між ТВД та «Чорним Морем» став справжньою окрасою турніру. «Моряки» традиційно для себе старалися грати в п’ять польових гравців, проте до такої тактики команда Мирона Кіндія виявилася готовою. Більше того, господарі турніру зуміли одеситам створити серйозні проблеми і навіть одного разу сувого за це покарати.

Розумна і тактично-грамотна гра від ТВД часто зводила нанівець усі плани одеситів. В останніх у фіналі вдавалася не так багато. ТВД для зіркового складу «Чорного Моря» виявився більше, аніж «міцним горішком». Голи від Романа Свища та Сергія Кольцуна дозволили галичанам святкувати перемогу на турнірі і солідний Кубок за перше місце залишити у Львові.

Окремо хотілося б відзначити у складі ТВД воротаря Ігоря Стасюка та захисника Романа Кіндратіва. Останній, по суті, є новачком команди ветеранів ТВД, однак свою профпридатність уже зумів довести на серйозному турнірі. У матчі з «Чорним Морем» Роман Кіндратів блискуче зіграв в обороні і зробив великий внесок у перемогу команди.

Ігор Стасюк у матчі з «Чорним Морем» також зіграв супернадійно. Зіграти на нуль проти такого суперника як «Чорне Море» означає дуже багато. Часті сейви Стасюка у цьому матчі явно додавали сил партнерам по його команді.

До слова, нічия у цьому матчі влаштовувала ТВД, оскільки львівська команда мала кращу різницю забитих та пропущених голів. Втім, перемога з рахунком 2:0 лише підтвердила той факт, що цього дня та й на цьому турнірі наразі галичанам немає рівних. Та й загалом ветеранські команди ТВД уже звикли перемагати на усіх турнірах на Львівщині.

Післямова

Мирослав Хом’ як, президент АФЛ

Хочу усім командам подякувати за прекрасний футзал, який їм вдалося продемонстувати у Львові. Своєю грою вони лише доводять факт, що ветеранський порох аж ніяк не промокає. Рівень турніру не може не радувати, оскільки до Львова регулярно приїжджають зірки футзалу, серед яких є заслужені майстри спорту. Маю велику надію, що наступного року Львів знову прийме ветеранське футзальне свято.

Мирон Кіндій, президент ТВД

Дякую усім учасникам нашого турніру, а особливо тим людям, які приїхали з Білорусі та Латвії. Турнір однозачно вдався. Можливо, бракувало лише збірної Іспанії, яка змагалася з нами минулого року. Дякую Богові за те, що в команди ТВД є стабільність. Команда другий рік поспіль перемагає у фіналі. Тепер з новими цілями дивимося у майбутнє. Наша команда стала тактично грамотнішою. Хлопці розбирають кожен епізод. Ми не вперше грали з «Чорним Морем», а відтак знаємо усі сильні сторони команди при розіграші п’ятого польового гравця. Не можу сказати, що ми переграли «Чорне море», ми лише зуміли використати помилки нашого суперника. За два зіграні тайми я не бачив стовідсоткового моменту біля наших воріт.

Олександр Косенко, гравець команди «Дніпро»

Хотілося би кращого результату, аніж третє місце, однак враховуючи усі обставини, нам було складно фінішувати вище. Протягом однієї доби зіграли чотири матчі. Особисто мені уже непросто фізично (сміється). В загальному ми збираємося не тільки пограти у футзал, а ще й поспілкуватися та поділитися останніми новинами. У Львові завжди добре проводять турніри. Тут грають багато хороших виконавців, а проти них грати завжди цікаво.

Артур Шкетовс, гравць збірної ветеранів Латвії

До Львова приїжджаємо не вперше, а відтак знаємо рівень команд-суперниць. Якщо відверто, то з усіма грати непросто, а особливо це стосується українських команд. Ми завжди стараємося їм дати бій, однак не завжди це вдається. На жаль, у своєму складі ми не маємо таких майстрів, хоча деякі наші хлопці також свого часу грали на високому рівні, в тому числі і за збірну Латвії. Звісно, нам хочеться потрапити у призери, однак наразі це зробити є складно. За організацію турніру хочу також сказати хороші слова, особлива подяка головному організатору Олександрові Королю.

Підсумкова турнірна таблиця

  1. ТВД (Львів, Україна) – 12 очок
  2. Чорне Море (Одеса, Україна) – 9 очок
  3. Дніпро (Дніпро, Україна) – 6 очок
  4. Збірна ветеранів Латвії – 3 очки
  5. Бобри (Мінськ, Білорусь) – 0 очок

Найкращі у номінаціях

Найкращий гравець турніру – Федір Пилипів («Чорне море», Одеса)

Найкращий воротар турніру – Ігор Стасюк («ТВД», Львів)

Найкращий бомбардир турніру – Євген Москвін («ТВД», Львів)

АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ