Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Проект "Без броні" знає, як допомогти ветеранам АТО

У 2016 році в Україні запрацював сайт "Без броні". Це єдина база перевірених ініціатив та можливостей для тих, хто бачив війну на власні очі. Гал-інфо поцікавилось, за яким принципом функціонує проект та чим від може бути корисний ветеранам АТО та ООС.

Мета такого проекту надзвичайно проста – допомогти ветеранам в цивільному житті, зібравши в одному місці всі корисні для них ініціативи.

Сайт регулярно оновлює перелік організацій, які надають різні види допомоги. Це можуть бути громадські організації, ветеранські спілки чи об’єднання створені при органах влади. Для зручності "Без броні" групує їх за регіонами в розділі "Допомога поруч".

Про інший напрямок допомоги можна дізнатись у розділі "Можливості". Тут зібрано актуальні пропозиції та ініціативи, які спрямовані на соціалізацію ветеранів війни. До прикладу, це можуть бути вакансії, тренінги або курси освоєння різних професій.

Як розповідає аналітик ГО "Студена" (організація, чиї члени заснували проект) Володимир Брискін, ресурс "Без броні" не надає послуг, а лише інформує. Проте аудиторія сайту зростає.

"Ми тільки інформуємо про те, що хтось надає послуги. У нас кількість аудиторії не зменшується, а збільшується. Відсоток користувачів, які повертаються на сайт знову ж зростає. Ще на початку було всього 9%. Зараз – 24. Це свідчить про те, що інформація на сайті є важливою, якщо люди до неї повертаються", пояснює аналітик.

Дані про організації чи ініціативи постійно перевіряють та оновлюють. 

"У нас є регіональні координатори. Вони знаходять інформацію або отримують її від самих організацій, які, до слова, теж можуть подавати інформацію на сайт, та все перевіряють. Уточнюють дані, контакти, всіляки особливості. Після цього організація або послуга додається на наш сайт", розповідає Володимир Брискін.

Частина організацій з часом змінюють профіль діяльності або припиняють надавати послуги. Інформацію про це ресурс постійно оновлює.

"Це відбувається переважно в ручному режимі. Координатор обдзвонює, питає, що змінилось, або що зараз пропонує організація, і чи діє взагалі. І ця інформація вноситься до бази і є у відкритому доступі", - зазначає аналітик.  

Влітку була запущена нова версія сайту, куди додали можливість для користувачів залишати відгуки.

"Віднедавна користувачі "Без броні" можуть залишати відгуки про послуги або певні організації. Це було зроблено для того, щоб ми отримували зворотній зв’язок. За 1,5 місяці нас стали питати про всілякі уточнення: як потрапити на тренінг, як податись на вакансію, які потрібні документи і так далі. Для людей сайт є інструментом для досягнення їх цілей", пояснює Володимир.

Довідка про проект "Без броні".

"Без броні" єдина база перевірених ініціатив допомоги ветеранам АТО. Була  створена у 2015 році, а сайт запустили через рік. Головна ідея зібрати на в одному місці всі ініціативи, які надають безоплатну допомогу ветеранам АТО, і зробити доступним пошук їх за географічним принципом та типом допомоги.

Було опрацьовано понад 2000 центрів та організацій допомоги ветеранам та відібрано 945 справді вартих уваги.

У 2017 та 2019 роках відбулось оновлення бази інформації із відкорегованими даними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ