Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Професіонали серед аматорів

У палаці спорту «Галичина» стартував чемпіонат Львова з футзалу серед команд Гранд-ліги. Перший тур нового турніру подарував вболівальникам чимало емоцій, а чотири стартові поєдинки турніру заставили вболівальників говорити про дуже високий рівень турніру, який нічим не поступається матчам першої ліги України.

На думку вболівальників та фахівців, цей чемпіонат Львова стане одним з найсильніших та водночас найцікавіших за усю історію розвитку аматорського футзалу на Львівщині.

Волею календаря новий чемпіонат Гранд-ліги відкривали «Здвиг» та «Меркурій». Обидві команди до звітного матчу підійшли в оновлених складах. Команду як і одних, так і інших поповнили гравці хорошого рівня, а відтак стовідсотково можна говорити, що і «Здвиг» і «Меркурій», зрештою, як і усі решта команд Гранд-ліги, підсилили свої склади напередодні нового чемпіонату.

Матч «Здвига» та «Меркурія» одразу дав усім зрозуміти, що це матч двох достойних суперників, у якому складно було визначити фаворита. «Здвиг» хоч і переміг з рахунком 5:0, однак ця перемога для команди Богдана Мельника далася дуже і дуже непросто. Неодноразово під час матчу «Здвигу» довелося терпіти в обороні, а супергра у воротах Олексія Зегарчука неодноразово вселяла впевненість у дії партнерів по команді. «Здвиг», на відміну від суперника, зумів реалізувати свої моменти і зловити суперника на його помилках.  

Якщо відверто, то у цьому матчі міг перемогти і «Меркурій». Команда Андрія Тодощука створила чимало гольових моментів, але в жодному з них так і не зуміла заставити воротаря суперника капітулювати. У складі «Меркурія» лише три моменти не зумів реалізувати новачок Владислав Мазур. Коли Зегарчук був безсилим, на допомогу «Здвигу» приходив карсах воріт. Не допомогла «Меркурію» і гра з п’ятим польовим гравцем. Цього дня з реалізацією гольових моментів «Меркурій» переконливо програв.

«Меркурій» - «Здвиг» - 0:5 (0:1)

«Меркурій»: Кадира, Вишиваний, Данильченко, Козирєв, Приходько, Мазур, Куліков, Гринишин, Маращин, Пштир, Лужецький

«Здвиг»: Зегарчук, Ледневський, Синишин, Юськевич, Корнєв, Гірний, Чунис, Коваль, Бучак, Можейко, Галах, Новосад, Майорчак

Голи: Юськевич, 6, Можейко, 21, Галах, 29,30, Майорчак, 25

Попередження: Данильченко, 16, - Можейко, 15

Арбітри: І. Якимишин, Я. Сторожук

Третій арбітр: О. Дуцяк

Спостерігач арбітражу: Р. Проць

Матч між «Бастіоном» та «Кордоном» також став справжньою насолодою для вболівальників. У цьому матчі глядачі побачили все: інтригу, голи, попередження та вилучення. «Бастіону», у складі якого виступає чимало відомих у минулому професійних футзалістів, вдалося змінити хід поєдинку на свою користь і в підсумку святкувати перемогу. На два голи від Миколи Радька у команди Володимира Авраменка знаходилася достойна відповідь. Спочатку Олександр Дудаш, а згодом і Олег Яценко відновлювали статус-кво у рахунку. Більше того, при рахунку 2:2 «Кордон» втратив прекрасну можливість вийти вперед, оскільки за фол останньої надії з гри було вилучено Юрія Хавера. У чисельній більшості гравці «Кордону» створили мінімум моментів і свою чисельну перевагу реалізувати не зуміли. Більше того, у меншості супершанс забити за «Бастіон» втратив Юрій Кудінов. Він обіграв двох гравців суперника, воротаря, однак проти цього шедевру був Олександр Дудаш, який своєчасно став на захист власних воріт.  

Вистоявши у меншості, гравцям «Бастіон» таки вдалося довести свій дещо вищий клас над суперником і здобути непросту перемогу. Переможний гол за «Бастіон» забив Олег Чеботарьов. Асистував колишньому гравцю ТВД Микола Радько, який до свого активу записав не тільки два голи, а ще й результативну передачу. «Кордон» як не старався, зрівняти рахунок не зумів. Матч завершився перемогою «Бастіону» з рахунком 3:2.

«Бастіон» - «Кордон» - 3:2 (1:1)

«Бастіон»: Русецький, Хавер, Кудінов, Гриник, Лук’янов, Чеботарьов, Палиг, Любуська, Радько, Аврам

«Кордон»: Чеботарь, Хмизов, Майовецький, Яценко, Остапець, Дудаш, Пузанський, Бойко

Голи: Радько, 8, 17, Чеботарьов, 27 – Дудаш, 12, Яценко, 22

Попередження: Русецький, 24, Гриник, 8, Палиг, 26

Вилучення: Хавер, 24

Арбітри: О. Дуцяк, Б. Кіндій

Третій арбітр: Я. Сторожук

Спостерігач арбітражу: Р. Проць

Ще один матч, що став справжньою окрасою першого туру Гранд-ліги, – поєдинок між «Галицькою Здобою» та «Енергією-2-ЛЮ-Альтернативою». Нагадаємо, останні заявилися до першої ліги України, а «Галицька Здоба» вийшла до другого попереднього раунду Кубка України, пройшовши колектив з першої ліги (івано-франківську «Візу-Вторму») у першому раунді. Поєдинок між цими командами заслуговував на статус центрального у першому турі і повністю виправдав цей статус.

Що цікаво, «Галицька Здоба» приємно здивувала своїм складом, запросивши головного тренера львівської «Енергії», відомого і водночас титулованого у минулому футзаліста Валерія Легчанова. Суперника «Галицької Здоби» - абсолютна нова команда, кістяк якої склали вихованці школи «Енергії», гравці «Львів Юнайтед» та «Альтернативи».

Поєдинок повністю виправдав свій статус. Досвідченішим гравцям «Галицької Здоби» непросто було зламати позиційну оборону суперника, а на контратаках гравці «Енергі-2-ЛЮ-Альтернативи» виглядали дуже грізно.

Двічі по ходу матчу «Галицька Здоба» завдяки голам Сергія Тригубця виходила вперед, однак «сині» двічі зусиллями Віталія Ковальчука зрівнювали рахунок.

Ймовірно таки переломним у матчі виявився гол з дабл-пенальті від Валерія Легчанова. Його почин знову вдалося підтримати Сергію Тригубцю, однак Павло Миколюк знову відновив інтригу матчі. При рахунку 4:3 «сині» пішли в атаку з п’ятим польовим гравцем, однак нічиєї не добилися. Разом з фінальною сиреною Сергій Тригубець оформив покер і встановив остаточний рахунок у матчі, оформивши покер.   

«Галицька Здоба» - «Енергія-2-ЛЮ-Альтернатива» - 5:3 (1:0)

«Галицька Здоба»: Стасюк, Тригубець, Цимбаляк, Шафранський, Хлюбко, Данилюк, Яцишин, Легчанов, Дячук, Міхєєв, Фролов, Луговий, Чекаленко

«Енергія-2-ЛЮ-Альтернатива»: Войтович, Мацик, Калуцький, Патуляк, Миколюк, Ковальчук, Лещишин, Музика, Салюк, Адам, Стефанків, Ільчишин

Голи: Тригубець, 12, 20, 28, 30, Легчанов, 23 (дабл-пенальті), - Ковальчук, 18, 21, Миколюк, 29

Попередження: Хлюбко, 15, Цимбаляк, 16, Тригубець, 26 – Стефанків, 15

Арбітри: Я. Сторожук, І. Якимишин

Третій арбітр: Б. Кіндій

Спостерігач арбітражу: Р. Проць

Матч між «Фуджікурою» та «CoreValue» закривав програму першого туру Гранд-ліги. Команда, що представляє IT-компанію з однойменною назвою, дебютувала на турнірі такого рівня. Президент клубу Іван Нагірний в останній момент заявив команду, підсиливши її склад непоганими виконавцями серед яких граючий тренер команди Євген Москвін та відомий у минулому професійний гравець Роман Свищ.

Дебют на турнірі Гранд-ліги команді CoreValue вдався. По ходу матчу з «Фуджікурою» «айтішники» навіть вигравали з рахунком 2:0. Команда демонструвала непоганий рівень гри, і, можливо, в якійсь мірі своєю грою здивувала «Фуджікуру». Останнім довелося по ходу матчу «просинатися» і виправляти ситуацію у рахунку. Команда Андрія Задорожного неодноразово у матчі виступила в ролі наздоганяючого, проте в усіх випадках зуміла зрівнювати рахунок. Особливо хотілося б відзначити гол Олега Буцика. Гравець «Фуджікури» в падінні пробив головою після дальньої передачі партнера, заставши зненацька воротаря Віталія Деця. Цей гол у матчі зробив рахунок 2:2, однак разом з фінальною сиреною у другому таймі Євгенові Москвіну вдалося витиснути максимуму з удару з ауту. Не обійшлося у цьому епізоді і без рикошету, який явно допоміг номінальним гостям.

Другий тайм матчу ще раз довів, що рівень цьогорічної Гранд-ліги є дуже високим. Навіть дебютант чемпіонату готовий боротися до останньої секунди і будь-що вигризати результат. Завдяки голу Назара Цюпки матч завершився внічию 3:3, однак у другому таймі моменти мала як і одна, так і інша команда. Особливо запам’ятався удар гравця «Фуджікури» Романа Саприки в поперечину наприкінці поєдинку. Саприка не забив, а відтак обидві команди розділили очки на старті нового чемпіонату.

«Фуджікура» - «CoreValue» - 3:3 (2:3)

«Фуджікура»: Гондецький (Мірзаєв), А. Задорожний, Танечник, Когут, Вербний, Цюпка, Саприка, І. Задорожний, Буцик, Губченко

«CoreValue»: Дець, Нагірний, Блащук, П. Москвін, Є. Москвін, Патько, В. Малецький, М. Малецький, Свищ

Голи: Вербний, 13,  Буцик, 14, Цюпка ,20 – П. Москвін, 4, Патько, 12, А. Задорожний (автогол, 15)

Попередження: Мірзаєв, 22, А. Задорожний, 10, Вербний, 29, Цюпка, 13, Буцик, 23, - Патько, 29, Дець, 29

Арбітри: Б. Кіндій, О. Дуцяк

Третій арбітр: І Якимишин

Спостерігач арбітражу: Р. Проць

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ