Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Роман Гапачило: „Набла” стане „фішкою” Вищої української ліги КВН

Команда КВН „Набла” сьогодні по праву може вважати себе законодавцем моди галицького гумору. Створена у жовтні 2003 року зі студентів факультету прикладної математики та інформатики ЛНУ імені Івана Франка, вже зараз вона є беззаперечним лідером Галицької ліги КВН, успішно виступає у Дніпровській лізі, Південній лізі, Західноукраїнській та Кубку Асоціації КВН України, а також стала переможцем Слобожанської ліги Клубу веселих і найкмітливіших. Нещодавно „Набла” виборола путівку до півфіналу Вищої української ліги КВН, який 1 квітня відбудеться у Києві. Про те, з яким настроєм львівська команда їде на гру, що вона там показуватиме і якою мовою виступатиме: українською чи російською в інтерв’ю „Гал-info” з капітаном львівської команди КВН „Набла” Романом Гапачилом.
 – Романе, 1 квітня — дебют „Набли” у вищій українській лізі КВН. Команда вже готова до нього?
 
До Києва ми їдемо 25 березня, а сама гра відбудеться 1 квітня. Матеріал на свій виступ ми ще не готували. Однак переконаний, що з цим ніяких проблем не буде. Жарти для гри ми вибиратимемо зі свого архіву, ті, які найбільше сподобалися глядачам. Вибирати є з чого, бо свій архів команда „Набла” накопичувала упродовж трьох років. Також ми візьмемо кілька нових жартів, які вперше показували на півфіналі Галицької ліги КВН 18 березня. Це буде три жарти. За реакцією залу ми побачили, що вони справді є дуже сильними.
На своєму дебюті у вищій лізі ми граємо всього сім хвилин. У півфіналі вищої ліги змагатимуться аж сім команд, отож зрозуміло, що часу кожна з них матиме обмаль. Ми гратимемо візитку і розминку, тому підготувати команді треба тільки візитку. Думаю, що на цій грі „Набла” зможе на гарному рівні представити столицю Галичини — Львів.
 
– Яку ціль команда „Набла” ставить собі на цю гру: до Києва Ви їдете перемагати чи просто показати гарний галицький гумор?
 
Безперечно, що ми їдемо перемагати... Однак на першу гру у вищій лізі ми ставимо перед собою завдання дійти до фіналу. Виграти одразу ж першу гру, звичайно, хотілося б, але ми розуміємо, що це буде зовсім нелегко, тому не будемо забігати наперед. Все-таки вища ліга — це для нас зовсім нове, тому оцінити свої сили поки що ми не можемо. Проте команда впевнена, що дійти до фіналу — це нам під силу.
 
– Попри те, що вища ліга КВН українська, однак команди виступають і російською мовою. Чи не стане це проблемою для україномовної команди „Набла”? Якою мовою ви виступатимете?
 
„Набла” буде тією фішкою, яка дозволить команді показати вищій українській лізі, що КВН смішний будь-якою мовою: як російською, так і українською. Українською, думаю, жарти будуть ще яскравими і смішнішими.
 
– Тобто, російських жартів у Вашому виступі не буде?
 
Я думаю, що ні. Однак якщо організатори поставлять нам таку вимогу, у нашій команді грають два хлопці із Дніпродзержинська, у минулому команда КВН „Світлофори”, тому, можливо, ми і дамо один російськомовний жарт, але в такому контексті, що Схід і Захід разом. Проте весь наш виступ однозначно не буде російською, це може бути один жарт максимум.
 
– А чому хлопці із Дніпродзержинська не беруть разом з вами участь в іграх Галицької ліги КВН?
 
Ми з ними об’єдналися минулого року. Пройшли разом весь сезон у Слобожанській лізі. З ними стали чемпіонами Слобожанської ліги. Хлопці пишуть матеріал у себе в Дніпродзержинську, а ми – у себе у Львові. Вони раз на місяць приїжджають до Львова, і ми все збираємо докупи, підсумовуємо і роз’їжджаємося. На півфіналі Галицької ліги КВН, який відбувся 18 березня, ми, для прикладу, ставили матеріал, написаний хлопцями російською мовою і перекладений українською. Вони гратимуть з нами у Києві, але у Львові, зрозуміло ж, ми б ніколи не допустили, щоб від членів львівської команди „Набла” лунали російськомовні жарти. Від нас такого не чекають…
Хлопці з Дніпродзержинська — це наші дуже хороші друзі. Так сталося, що до зустрічі з ними ми взагалі не вміли грати в КВН, це вони нас всього навчили. Ми мали сильні тексти, але показати їх не вміли. Вони ж вміли показати шоу… Хлопці навчили нас грати, ми навчили їх писати сильні тексти і разом ми є дуже потужна команда. Однак не лише вони поїдуть з нами у Київ, на свій дебют у півфіналі вищої української ліги КВН ми також беремо одного хлопчину із львівської команди „Титри”. Всі ці люди, разом із нашим основним складом, і сформують львівську команду „Набла”.
 
Розмовляла Оксана ЛАБОЙКО
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ