Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Амбіція «Галицької Здоби» - грати серед професіоналів

Футзальна «Галицька Здоба» - команда, яка дуже стрімко розвивається. Ще кілька років тому це був колектив, який змагався в другій-третій лізі аматорського футзалу Львівщини, а тепер клуб роздумує вже над тим, щоб перейти у професіонали.

Про це та інше в ексклюзивному інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу Львівщини розповів керівник хлібопекарської компанії «Галицька Здоба», президент клубу Роман Палідович.

 - Романе, коли і за яких умов виникла ідея створити аматорську футзальну команду?

-Спершу як таких планів щодо створення команди не було. Працівники компанії давно грали у футзал між собою, можна сказати вели здоровий спосіб життя, а ми це підтримували та спонукали до цього. А з часом бігати між собою стало не цікаво і в  час святкування 10-річчя компанії  (28 березня 2013 року – Авт.) було прийнято рішення сформувати команду, яка б виступала на аматорському рівні. Футзал став другим видом спорту після дитячих шахів та карате, в які наша компанія вкладає кошти.

-  Яка мета та ціль створення команди?

-Спробувати свої сили на аматорському рівні Львова, а також ще більше залучити працівників компанії до активного способу життя.

- На даний момент команду очолює відомий у минулому футзаліст Сергій Тригубець. Чому зробили вибір саме на нього? Чи задоволені його роботою? 

- Деякий час «Галицька Здоба» грала на аматорському рівні без тренера, але вище 2-3 місця стрибнути ми не могли. Причина в тому, що багато команд почало залучати до свого складу колишніх професіоналів. І тоді було прийнято рішення запросити у команду тренера. Почали спілкуватися з Сергієм, і у 2015 році він очолив команду, яка, до слова, тоді стартувала не так, як ми цього хотіли. У літньому сезоні 2015 року «Галицька Здоба» після першого кола перебувала на дні турнірної таблиці, а з Сергієм ми фінішували на п’ятій сходинці. Потім було срібло на турнірі з пляжного футболу, а також чемпіонство у третій та другій лігах аматорського футзалу Львівщини. Звитяга в третій лізі була тим важливішою, що в цій команді на той час в більшості грали старожили команди. Зараз уже інші завдання. Скажімо зараз, це перемога у Гранд-лізі Львова. А роботою Сергія Тригубця ми задоволені.

- Розкажіть детальніше про компанію. Наскільки вагомою є підтримка керівництва компанії для команди та гравців?

У футзальної «Галицької Здоби» ціль завжди перемагати на турнірі, де б ми не брали участь.  Моя підтримка завжди присутня. Розповідати про компанію не має потреби, львів’янам ми знайомі вже давно тим, що займаємося випічкою хлібобулочних виробів та солодощів. Наша компанія є на нашому ринку вже 14 років.  

- Зараз у команді виступає багато відомих гравців, можна сказати колишніх професіоналів. Чи будете на них розраховувати у майбутньому чи все-таки зробите ставку на працівників компанії? 

-Ми не просто почали залучати до свого складу колишніх професіоналів. З часом ми зрозуміли, що в аматорський футзал залучається все більше та більше професіоналів, і якщо хочеш вигравати, то без досвідчених гравців зробити зараз це фактично неможливо. Втім, це не означає, що на працівників компанії ніхто не буде звертати увагу. Будуть вони показувати належний рівень гри, що підійде нашому тренеру, то саме ці люди й гратимуть за першу команду. Я завжди наголошую Сергію Тригубцю, аби він більше уваги приділяв на тренуваннях саме старожилам команди, вони з нами вже довго, і довіра до них більша…

- Чи є у планах керівництва «Галицької Здоби» з аматорського футзалу перейти у професійний?

-Так таке бажання є. Якщо все буде добре,  то, можливо, найближчим часом заявимося в другу лігу України. На даний час все залежить від того, які результати покаже команда у літньому чемпіонаті.

- Хто, на вашу думку,  буде головним суперником «Галицької Здоби» у боротьбі  за чемпіонство у Гранд лізі?

-Когось особливо виділити не хочу. Ми з повагою ставимося до кожного суперника. Налаштовуємося на кожну команду й жодної недооцінки як такої бути не може. А кому вдасться стати чемпіонами, покаже лише час. Серед головних претендентів й наш футзальний колектив.

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ