Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Руслану і Кличків на Олімпіаду до Пекіна запросила... Росія

Неспортивну Україну в Китаї представлятимуть Віталій Козловський, Віктор Павлік, Борис Барський...

До XXIX Літніх Олімпійських ігор у Пекіні, які триватимуть від 8 до 24 серпня, залишається два тижні. Валізи до китайської столиці цими днями пакують не лише спортсмени, на яких країна покладає великі надії, а й артисти естради - як група підтримки нашої збірної. Та одна з найяскравіших вітчизняних зірок -переможниця "Євробачення-2004" співачка Руслана їде на Олімпіаду на запрошення... російської сторони.
Пафос по-російськн: Майя Плісецька, Костя Цзю, Франко Дзефіреллі, Джекі Чан...
- Так, справді, Руслану запросили до Пекіна від Росії, - каже кореспондентові "ВЗ" продюсер і чоловік співачки Олександр Ксенофонтов. - Російська сторона на Олімпійських іграх організовує дуже потужну презентацію - "Дім друзів Олімпіади" (офіційна резиденція Олімпійського комітету Росії. - Г. Г.), у рамках якої 19 серпня відбудеться "День України" за участю Руслани. Це буде ще одна прем'єра шоу "Амазонка". Від України до Китаю нас не запрошували... Чому запросила Росія? Не знаю. Можливо, тому що китайці нікого з українських зірок, крім Руслани, не знають. ЇЇ вигідніше туди везти, ніж більш популярних серед росіян Вєрку Сердючку чи "ВІА Гру". Цій пропозиції ми дуже зраділи, адже організація -на найвищому рівні. Проектом займаються професіонали, для яких важлива кожна деталь. Вони постійно підтримують із нами зв'язок.
Окрім Руслани, у російському "Домі друзів Олімпіади" в Пекіні буде ще двоє українських гостей - брати Віталій та Володимир Клички. А загалом зірковий "десант", який візьме участь у презентації Росії у Китаї, як розповів "ВЗ" Олександр Ксенофонтов, - ще той. "Гостями "Дому друзів Олімпіади" стануть представники політичної і бізнес-еліти Роси, зірки спорту, телебачення і шоу-бізнесу, - цитує Ксенофонтов додаток до запрошення російської сторони на Олімпіаду. - "Дім" об'єднає тих, хто бере активну участь у розвитку спорту в Росії і державах Євразії (очевидно, ми - "держава Євразії")".
У розважальній програмі по-російськи - розмаїття заходів. Уперше на одній сцені з'являться три головні російські оперні діви - Любов Казарновська, Марія Гулегіна та Ольга Бородіна. В оперному вечорі також візьмуть участь провідний тенор світу Ендрю Гудвін, феноменальний контртенор Олег Рябець, легендарна італійська співачка Мірелла Френі і сам маестро Франко Дзефіреллі. Сенсацією помпезного балетного вечора стане поява легендарної Майї Плісецької. Згодом - шоу-турнір із боксу під керівництвом Кості Цзю та за участю братів Клинків і відомого актора-каратиста Джекі Чана.
Серед заходів також - урочисті відкриття й закриття, асамблея балів, гала-концерт "Сочі-2014: Да!", китайський вечір, "День України"... Із російських зірок естради запрошені переможець "Євробачення-2008" Діма Білан, Філіпп Кіркоров, Валерія...
- Центром російського "Дому" стане Beijing Laffitte Chateau - готельний комплекс класу "люкс", оформлений у французькому палацовому стилі площею понад 100 тисяч кв. м, - веде далі Олександр Ксенофонтов. - Тут відбуватимуться офіційні зустрічі, виступи зірок світової сцени, урочисті прийоми, святкові вечері... Гордість замку Chateau - медичний центр. На території готелю розташований також парк площею 5 тисяч кв. м. Щоденні заходи, які відбуватимуться у "Домі друзів Олімпіади", транслюватимуть провідні телеканали Росії.
У НОК кажуть, що Руслана «не вписалася» у «критерії відбору »...
А від України до Китаю підбадьорювати національну олімпійську збірну їдуть співаки Віталій Козловський (він виконує офіційний гімн наших олімпійців), На-талія Валевська, Віктор Павлік, комік Борис Барський ("буде представником розмовного жанру")... Ці зірки підтримуватимуть нашу збірну у перший етап Олімпіади. А у другому на зміну їм до Китаю приїдуть співаюча "Місіс Світу-2008" Камалія, а також творче подружжя Антіна Мухарського та Сніжани Єгорової. Поїздка артистів на Олімпіаду фінансується із "власних коштів Національного Олімпійського Комітету". Про це кореспондентові "ВЗ" розповіла виконуюча обов'язки заступника шефа місії олімпійської команди України у Пекіні, начальник міжнародного відділу НОК Анна Сорокіна.
- У першій половині перебування нашої команди на Олімпійських іграх буде три знакові заходи, - розповідає "ВЗ" Анна Сорокіна. - 7 серпня о 20.00 відбудеться підняття українського прапора в Олімпійському селищі. Можливо, на цю подію завітає Президент Віктор Ющенко, який якраз того дня матиме візит в Китай. 8 серпня, за декілька годин до старту Олімпіади, відбудеться урочисте відкриття "Українського дому" - у приміщенні Посольства України у Китаї. Тут відбуватимуться офіційні заходи, вшанування переможців і призерів, концерти... Для оформлення "Українського дому" до Пекіна повезли спеціальні конструкції, які перетворять дипломатичну будівлю в колоритний український дворик із тинами, криницею, возом... Офіційний прийом для міжнародної спільноти від НОК України заплановано на 11 серпня. Частуватимуть гостей стравами традиційної української кухні.
- Чому НОК не запросив до Китаю зірок більшого калібру? Ту ж Руслану...
-  Про те, що Руслана поїде від Росії, ми дізналися із преси. Так само, як і про те, що  Китай  на  церемонію відкриття Олімпійських ігор запросив російського співака Вітаса (він у Піднебесній - національний  герой: став персонажем мультсеріалу і навіть має власний пам'ятник. - Г. Г.). НОК запрошував  багатьох артистів.  У Пекін їдуть ті, хто відгукнувся. У інших - гастрольні графіки. До того ж мусить бути бажання.
- Руслана каже, що її не запрошували...
-  Критерієм відбору було й те, що спортсмени різних видів спорту надавали свої пропозиції - кого вони хотіли б бачити в Олімпійському селищі під час Ігор, з ким хотіли б поспілкуватися. Відтак ми базувалися на їхньому побажанні.
А тим часом...
Цими днями Руслана перебуває у Маямі, США. На тамтешній студії звукозапису Hit Factory українська Амазонка уперше записує звук трембіт. "Тут усі в шоку від нашої екзотики" , - сказала Руслана кореспондентові "ВЗ".

Галина Гузьо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ