Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Шок: депутат з Ясниськ організував полювання на чотирьох львів’ян

Депутат сільської ради Ясниськ Яворівського району на Львівщині Михайло Бадиш організував у селі справжнє полювання, жертвами якого мали стати не тварини… а люди. Про це свідчить перебіг подій, які сталися у Ясниськах в середу 27 лютого, коли четверо львів’ян їхали на відпочинок через це село. Серед білого дня на них накинувся чоловік із мисливською зброєю, який вистрілив по машині, зупинив її та змусив людей вийти з авто, погрожуючи їм фізичною розправою на місці. Крім того, незнайомець вимагав віддати йому документи та ключі від автомобіля.
 
Як депутатові закортіло втопити авто
 
Про перебіг подій „Гал-info” дізналося зі слів потерпілого внаслідок цих подій, пана М. Як розповів чоловік, все сталося тоді, коли він та його троє друзів виїхали на дорогу за селом, яка вела до лісу. Ґрунтова дорога була розбитою, а в одному місці була величезна яма, подолати яку легковиком було неможливо. Тому водій вирішив об’їхати цю яму. У той час коли пасажири висіли з авто, а водій поїхав сам, львів’яни почули крики. Оглянувшись, вони побачили, що з боку села до них бігли двоє незнайомих людей, які тримали в руках каміння й палицю.
Чоловіки нецензурною лайкою та погрозами вимагали в водія зупинити автомобіль і віддати їм ключі та документи за нібито пошкодженні посіви, яких, до речі, не було і видно. Крім того, жодних загород чи попереджувальних знаків про чиєсь поле в тому місці також не було. У свою чергу львів’яни запропонували чоловікові компенсувати завдані збитки. Однак, це жодним чином не вплинуло на розлючених мешканців села, які пообіцяли гостям втопити їхній автомобіль у місцевому кар’єрі.
Дипломатичної розмови з чоловіками не вийшло. Їхній рішучий вигляд давав зрозуміти, що розправи не минути. Тому львів’яни швидко заскочили у машину й кинулись втікати. Навздогін у машину полетіло каміння, машина було сильно пошкоджена й було розбите скло.
 
Як відпочинок перетворився на стрілянину
 
Але це був лише початок історії. Звичайно, про подальший відпочинок мови вже не було. Тому незабаром, відійшовши трохи від пережитого потрясіння, четверо мешканців міста вирішили повернутися додому. Їхати довелося тією ж дорогою, адже іншої не було. Це добре знали селяни, оскільки при в’їзді в село їх вже чекала справжня пастка – посередині дороги стояв один з чоловіків, який тримав у руках мисливську двохствольну рушницю. Відтак, піднявши її і прицілившись у напрямку авто, чоловік вистрілив по ньому…
Далі події розвивалися наче в найгіршому американському бойовику. Селянин націлився на водія й жестом наказав йому зупинитися. Звичайно, що „аргументи” у вигляді пострілу добродія зі села Ясниськ переконували краще за всі слова – авто довелося зупинити. Дивлячись на націлене на нього дуло, водій інстинктивно вже приготувався до найгіршого розвитку подій і, закривши голову руками, пригнувся донизу…
Натомість, чоловік, не опускаючи прицілу з людини, підійшов впритул до водія і з допомогою грубої нецензурної лайки наказав вийти йому з машини. Спроби заспокоєння та вмовляння розгніваного чоловіка, який до речі, був цілком тверезим, не давали жодних результатів. Довелося усім львів’янам вийти з машини, оскільки чоловік ще більше нагнітав атмосферу, й здавалося був цілком неконтрольованим. Про це свідчило те, що він впер дуло рушницю у живіт однієї з пасажирок, тримаючи палець на спусковому гачку зарядженої рушниці…
В той час на підмогу місцевому „мисливцю” прибіг співучасник, який тримав в руках чималу биту. Розмови не виходило, бо на будь-які запевнення чулися лише приниження й погрози на кшталт, що „я вас тут на місці постріляю і закопаю”. Знайшли вихід з цієї ситуації дві жіночки, очевидно родички, які поспішили на місце події й почали відбирати в чоловіка рушницю, а потім потягнули його додому.
Та це ще був не кінець. Після того, як львів’яни вирушили додому, їх до самого міста переслідував автомобіль, який зупинявся й чекав під час заправки автомобіля потерпілих. Як припускають потерпілі, таким чином селяни хотіли визначити місце проживання львів’ян.
 
Втручання правоохоронців
 
Ще при спробі розправи львів’янам вдалося зателефонували в міліцію, за телефоном „02”. Очевидно, дальність розташування села завадила міліціонеру відразу втрутитись у ситуацію. Однак, до честі правоохоронців, у той же день дільничий передзвонив потерпілим, а на наступний день взяв у них покази. Саме тоді стало відомо, що рушницю в чоловіка міліція вже відібрала, а сам чоловік виявився депутатом місцевої сільради Михайлом Бадишем. Також стало відомо, що це вже не перший подібний випадок між названим депутатом і приїжджими гостями.
Як стверджує потерпілий, пан М. всі четверо львів’ян досі не можуть оговтатися від пережитого шоку. Очевидно, що й дівчині, в живіт якої була вперта рушниця, врятуватися допомогло й те, що вона стверджувала про те, що начебто вагітна. А страх від стрілянини в Ясниськах у потерпілих не зник ще досі, і виникає при розповіді про цей випадок. Ну думку пана М, цей випадок повинен стати предметом судового розгляду, а відтак і компенсації за завдані матеріальні й моральні збитки.
В даний час міліція продовжує розслідувати дану справу. Як розповів у коментарі „Гал-info” начальник Яворівського райвідділу міліції Руслан Домніцак, правоохоронці проводять перевірку викладених у заяві потерпілих фактів. За його словами, за фактом стрілянини у Ясниськах існує ймовірність порушення кримінальної справи. „Законне рішення буде прийнято, – обіцяє Руслан Домніцак. – Винного покарають з усією суворістю закону”. Як повідомив Домніцак, для проведення стрільби зазвичай відведено спеціальні місця і не можна серед білого дня влаштовувати стрілянину в межах населеного пункту. За словами правоохоронця, факт пошкодження посіву з боку потерпілих не є аргументом для відкриття стрільби по людях.
Ми також зателефонували у сільську раду Ясниськ, аби отримати контакти депутата Бадиша для того, аби взяти коментар обранця селян, однак там, незважаючи на неодноразові спроби, на жаль, нічим не змогли допомогти. Як і не змогли розповісти щось детальніше про цей випадок. Натомість, секретар сільради повідомила, що пайова земля, яка стала причиною стрільби, належить батькам депутата.
Дивує у цій розповіді одне: це вседозволеність депутатів, які чомусь навчилися закривати очі будь-які порядки та закони.
 
Володимир Задорожній
Фото mk.ru
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ