Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Срібні медалі – у Суперкубок України. Історична перемога ватерполістів ЛУФК

Ватерполісти КЗ ЛОР ЛУФК стали володарями Суперкубка України з водного поло. В історичному матчі у Львові команда «молодих» з рахунком 10:8 перемогла діючого чемпіона країни львівське «Динамо».

Матч у басейні СКА у Львові чимало фахівців охрестили як битву поколінь, оскільки деяким гравцям «Динамо» було уже за 40, а деяким ЛУФК - не було і половини з того.

Нагадаємо, зусиллями президента «Динамо» Олександра Свіщова та керівництва КЗ ЛОР ЛУФК минулого сезону команда училища взяла участь у чемпіонаті України, де посіла високе підсумкове друге місце. Ріст та прогрес команди Юрія Сидоровича був помітний неозброєним оком: на такий результат відверто ніхто не розраховував, оскільки чимало фахівців були схильними до того, що команда училища у цьому сезоні зможе поборотися за бронзовий комплект нагород. Більше того, команда ЛУФК у минулому сезоні нав’язувала справжню боротьбу старшим «динамівцям», а особливо це було помітно тоді, коли чемпіони грали без легіонерів.

Відсутність високих за своїм класом легіонерів і вирівняли шанси обох команд у матчі за Суперкубок України – поєдинку, що відкривав ватерпольний сезон в Україні. Більше того, минулорічні склади обох команд підігріли неабияких інтерес у місцевих вболівальників – трибуни трішки більше підтримували команду училища.

Перші три періоди у матчі команди йшли «нога в ногу». Після трьох зіграних 8-хвилинок рахунок був нічийним – 6:6, а всі крапки над «і» у матчі були розставлені в останньому періоді, у якому номінальні гості зуміли перемогти з рахунком 4:2. Команда гра підопічних Юрія Сидоровича, чудова гра лідерів Нестора Бабського, Костянтина Алєксєєва, Максима Осики, Ореста Джури та Романа Грищука дала свій результат. Досвідчені «динамівці» як не старалися, переламати хід поєдинки в останньому періоді на свою користь їм не вдалося. Ба більше, команда Олексія Шведова здебільшого у цьому поєдинку була у ролі наздоганяючого. Якщо відверто, то деякі гравці «Динамо» зіграли нижче своїх можливостей, а відтак цей фактор також вплинув на підсумковий результат у матчі. Бажання «молодих» виявилося сильнішим, аніж досвід «старших».

Перемігши у матчі за Суперкубок України, команда училища зробила чудовий подарунок директору училища Степанові Родаку до 65-річчя, і також гучно подякувала тренеру Юрію Сидоровичу, який цих хлопців навчав азів гри у водне поло ледь не змалку. Нікому не секрет, що у новому сезоні добра половина гравців минулорічного ЛУФК перейшла у першу команду «Динамо», а з новою командою ЛУФК працюватиме уже не Юрій Сидорович, а Євген Наумчик.

Коментарі для Гал-інфо

Ігор Зінкевич, вчитель спорту КЗ ЛОР ЛУФК, виконавчий директор ВК «Динамо»

Я б не сказав, що матч «Динамо» - ЛУФК – це поєдинок гравців різних поколінь. У минулому сезоні чимало гравців ЛУФК не потрапляли в склад «Динамо», тому було вирішено зробити другу команду зі Львова, яка б представляла наше місто у чемпіонаті України. Вважаю, від цього перемогли усі, адже деякі гравці довели, що готові грати за першу команду. Хлопці Юрія Сидоровича довели усім, що хочуть перемагати. Напруга у матчі за Суперкубок України була присутня, хоча бажання перемогти у команди молодих таки дало результат. Хлопці мали велике бажання довести, що хочуть бути в основному складі команди і їм це вдалося. Цей матч – це своєрідний дзвінок для старшого покоління гравців. Декому з них потрібно переглянути своє відношення до справи. На місці тренера грою декого з гравців я б був незадоволений.

В загальному результат Суперкубку вважаю справедливим. У складі команди переможців хотів би відзначити Нестора Бабського, Костянтина Алєксєєва, Максима Осику, Романа Грищука та Ореста Джуру. Ці гравці довели, що готові грати у першій команді. Можливо, більшого чекав від Віталія Степанюка. Втім, цим хлопцям потрібно ще працювати над собою. В загальному хотів би відзначити гру також і тренера Юрія Сидоровича, який знову довів, що є одним з кращих тренерів в Україні.

Антон Нікулін, начальник управління спорту ЛМР

Завжди вболіваю за молодь, оскільки це наше майбутнє. Для мене це закономірний результат, оскільки одні гравці відходять від спорту, а інші приходять на їх місце. Результат, вважаю, закономірним. У ньому молодість перемогла досвід. Впевнений, що ці хлопці стануть гідними гравцями нашого славного клубу «Динамо» вже у найближчому майбутньому. Я за те, що у наших командах грали лише львів’яни, а не було гравців-легіонерів.

Олексій Шведов, тренер «Динамо»

Не треба бути великим спеціалістом, щоб зрозуміти, що 80% гравців ЛУФК – це теперішні гравці «Динамо». З початку серпня з ними ми провели потужні два місяці підготовки і завершили збори «Відкритим Кубком Львова» - міжнародним турніром, який прийняло наше місто. Як на мене, було зрозуміло, що молоді гравці будуть краще виглядати, оскільки вони є молодшими та перспективнішими. Звісно, не усі наші ветерани тренуються уже регулярно, а деяким молодим гравцям ще явно бракує досвіду. Результат матчу закономірний. Радію з того, що перемогло «Динамо» і львівське водне поло.

Юрій Сидорович, тренер ЛУФК

Після перемоги у Суперкубку емоцій дуже багато. Я довго чекав цього матчу і мав надію, що хлопці виграють. Мені, як тренеру, дуже хотілося на мажорній ноті завершити цей сезон. Усі хлопці віддалися грі і за це я їм вдячний. Звісно, було помилки, але в основному всі виконали завдання і результат прийшов. Дуже добре зіграв наш воротар Нестор Бабський. Його вдала гра у воротах заряджала хлопців на активну атаку. У захисті хлопці виконали майже усе, що я їх і просив. Щодо атаки, то грали активно, чекали на помилку суперника і вдало її використовували.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ