Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ветеранська збірна України – чемпіони Європи з водного поло в категорії 60+

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
Чемпіонат Європи з водного поло серед ветеранів відбувся 26-29 червня у Сербії. Там змагалися 20 команд у різних вікових категоріях. Про це повідомляє Львівська ОВА.

Україну представляла збірна 60+: 

Володимир Балишев (Київ), 

Олександр Євтушок (Київ), 

Сергій Колмаков (Львів), 

Олег Курбатов (Київ), 

Олександр Булатов (Львів), 

Сергій Колточихін (Харків), 

Вадим Науменко (Київ), 

Валерій Ботнар (Дніпро), 

Павло Прокопчук (Львів), 

Олексій Колповський (Дніпро), 

Юрій Саталкін (Львів), 

Володимир Тивонюк (Львів), 

Гнат Сергута (Київ), 

Орест Мацейко (Львів), 

Ярослав Стабрин (Львів).

«У фінальному матчі ми були дуже незадоволені суддівством, один з рефері був з Угорщини і ми дуже відчували, що судили проти нас. На початку гри ми поступалися 0-3, хоч до того в цієї команди виграли 12-5. Але зібралися і на кінець третього періоду зрівняли рахунок. А в четвертому – переламали хід зустрічі й виграли. Хлопці досвідчені, відчували відповідальність, знали, що робити. 

До речі, найбільше голів у фінальній зустрічі забив наш найстарший гравець Володимир Тивонюк, якому 70 років. Він тричі влучив у ворота суперників», – розповів тренер команди Олександр Євтушок.

Разом з українцями змагалися команди з Фінляндії, Угорщини та Іспанії. Також поза конкурсом разом з цими колективами виступала збірна Угорщини 55+, адже в своїй категорії не мала суперників. Спершу команди грали за колом, а за підсумками колового турніру боролися за місця. 

Матчі зі збірною України:

Україна – Фінляндія 15-8

Україна – Угорщина 12-5

Угорщина 55+ – Україна 18-6 (поза конкурсом)

Іспанія – Україна 11-9

Фінал: Україна – Угорщина 8-7

«На змаганнях були збірні різних вікових категорій, починаючи від 35+ і далі з кратністю у п’ять років. Через війну молодші за нас ватерполісти не мали змоги виїхати на змагання, а наша команда – 60+ вирішила представляти Україну. У нас дружний колектив, ми постійно спілкувалися один з одним, тренувалися й готувалися. Тішить, що здобули чемпіонство», – розповів гравець збірної України 60+ Володимир Тивонюк.

«Для нас це дуже знакова й важлива подія, ми йшли до цієї перемоги з 2001 року. На чемпіонатах Європи ми були другими, третіми, четвертими, але першими досі – ніколи. Мені вже 67 років, Володі Тивонюку – 70, і ми стали чемпіонами Європи», – розповідає гравець збірної України 60+ Сергій Колмаков. 

«Маємо потужне представництво у ветеранській збірній, 11-разових чемпіонів України серед дорослих – клуб “Динамо Львів”, чемпіонок України серед жінок – ВК “Динамо Амазонки”-КДЮСШ ім. Ю. Кутенка і чотири дитячо-юнацьких команди, які грають у національних чемпіонатах. Це свідчить, що система розвитку водного поло в області доволі збалансована і має хороші перспективи», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім'як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ