Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ватерпольні команди чоловік і жінок з Львівщини – володарі Суперкубків України

Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА
Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА
Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА
Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА
1/2
Матчі за Суперкубки України з водного поло відбулися у Києві. Чоловіки боролися за трофей 28 вересня, а жінки – 29 вересня. Про це повідомили у Львівській ОВА.

За Суперкубок серед чоловіків змагалися клуби «Динамо Львів» та «Маріуполь». Динамівці перемогли з рахунком 23:10. 

Ватерпольний клуб «Динамо Львів» переміг у Суперкубку України 2024

Це сьомий Суперкубок України для ВК «Динамо Львів». Раніше команда здобувала трофеї у 2016, 2017, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024 роках.

«Я б не сказав, що перемога легка. Команда з Маріуполя у першій половині матчу показувала дуже гідний супротив, тому можемо подякувати: тренер молодець, дав гравцям гарні настанови. А на трибунах була гарна атмосфера, вболівали і за команду суперників, і за нас. Тому гра вийшла доволі цікава. Добре, що за довгий проміжок часу нам вдалося приїхати до Києва і зіграти матч», – ділиться враженнями капітан ВК «Динамо Львів» Олександр Дядюра.

Матч за Суперкубок серед жіночих ватерпольних команд відбувся вперше в Україні. За трофей змагалися збірна Києва та «Динамо-Амазонки» зі Львівщини. «Амазонки» перемогли у напруженому матчі з рахунком 12-10.

«Перед Кубком України хвилювань було більше. Але це перший в історії жіночого водного поло нашої країни Суперкубок, і я задоволений, що перемогу здобула наша команда. 

Суперниці дуже класно грали, цікавий вийшов матч. Хочу подякувати дівчатам, команді, вболівальникам», – розповідає головний тренер ВК «Динамо-Амазонки» (Львів) Євген Скиба. 

«Саме “Динамо-Амазонки” стали переможницями чемпіонату України з водного поло сезону 2023-2024, а також срібними призерками Кубку України. Чоловіча команда “Динамо Львів” стали чемпіонами та володарями Кубку України. Вітаємо обидва ватерпольні колективи з вдалим стартом нового сезону», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ