Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

«Свобода» звинувачує журналістів у своїй поразці

ЗВЕРНЕННЯ на ім’я голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока від інформаційної агенції «Гал-info»
Шановний Олеже Ярославовичу! 30 вересня, орієнтовно о 22.30, депутат Львівської обласної ради V демократичного скликання від ВО «Свобода» Олег Панькевич дозволив собі спілкуватись із представниками мас-медіа не зовсім адекватно. Зокрема, ідеться про те, що у відповідь на запитання кореспондента ІА «Гал-info» Олега Довганика з приводу офіційної позиції його політичної сили на оприлюднений національний екзит-пол, Ваш однопартієць, пане Олеже, депутат Львівської обласної ради Олег Панькевич зазначив (цитуємо дослівно): «А ви вважаєте, що цифри цього екзит-полу є нормальними… а ви також вважаєте, що під час передвиборчої кампанії ви із вашим Олійником поступали із «Свободою» нормально??? До побачення!».
З даних слів Олега Панькевича стає цілком зрозуміло те, що ІА «Гал-info» було звинувачено в упередженості щодо висвітлення перебігу передвиборчої кампанії. Згідно із Законом України «Про вибори народних депутатів України», де чітко вказується перелік оприлюднених завідомо неправдивих даних про суб’єктів політичного процесу та можливості їх оскарження, даний закон передбачає можливість звернення або до самого засобу масової інформації з вимогою спростування неправдивої інформації та надання площі під це, або до суду за захистом честі, гідності та ділової репутації. Від загального суб’єкта виборчого процесу, ВО «Свободи», не поступало жодних звернень із цього приводу до нашої редакції, у зв’язку із чим на даному етапі постають такі питання: Заява Олега Панькевича висвітлює офіційну позицію Вашої політичної сили, оскільки була сказана, як репліка на офіційну позицію ВО «Свободи» на оприлюднені результати національного екзит-полу? Чому суб’єкт виборчого процесу, ВО «Свобода» не звернулась у відповідності до ЗУ «Про вибори народних депутатів України» у відповідні інстанції для спростування певної інформації, якщо така порушувала Ваші права як політичної сили? У зв’язку із вищенаведеним, ми вимагаємо або оприлюднення інформації, яка свідчить про упередженість ІА «Гал-info» під час висвітлення передвиборчої кампанії, або офіційного вибачення на нашому інформаційному порталі.
Наша інформаційна агенція не є залежною ані від жодних політичних структур та партій, ані від офіційних державних службовців. Засновниками ІА «Гал-info» є люди, які не мають жодного відношення до політичних структур та державних службовців. Тому хотіли б вказати контакти тих людей, які зможуть дати відповіді на усі закиди депутата Львівської обласної ради про вплив голови ЛОДА на інформаційну політику редакції ІА «Гал-info» безпосередньо: отже, можете звертатися до прес-секретаря голови Львівської обласної державної адміністрації Петра Михайловича Олійника Іванни Євгенівни Попович: м. Львів, вулиця Винниченка, 18, ЛОДА, тел. 8-050-315-43-04, e-mail: [email protected]. Вона, як прес-секретар голови ЛОДА, обов’язково передала б Петру Олійнику всі ваші претензії про його вплив на політику львівських ЗМІ, та «Гал-info» зокрема та Ви, мабуть, б отримали відповідь від самого Петра Олійника.  
І наостанок, шановний Олеже Ярославовичу, ми, незалежне, незаангажоване Інтернет-видання і зокрема журналіст Олег Довганик, 30 вересня цього року, у ніч виборів, виконували свою роботу відповідно до законодавства. Ми завжди відкриті для усіх політичних сил, юридичних та фізичних осіб, які хочуть і мають що сказати широкому загалу. Якщо Ви маєте факти, що підтверджують, що ІА «Гал-info» чорнить репутацію вашої політичної сили чи честь депутата Львівської обласної ради V демократичного скликання від ВО «Свобода» Олега Панькевича, то просимо Вас або оприлюднити дану інформацію, або принести офіційні вибачення за висловлену приватну думку Олегом Панькевичем.
Ми ж, редакція інформаційної агенції «Гал-info», зокрема журналіст Олег Довганик, зберігаємо за собою право відповідної реакції на закиди Вашого однопартійця Олега Панькевича, у випадку неотримання від Вас відповідної реакції у встановлені законодавством терміни, зокрема ініціювання справи з метою захисту честі, гідності та професійної репутації.
З повагою, редакція  ІА «Гал-info».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ