Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Відомий телеведучий Тарас Гаврик повертається до школи

У квітні у Львові стартував соціальний проект "Надихай" відомого львівського співака, телеведучого, ведучого радіо "Львівська хвиля" Тараса Гаврика. Про мрії, натхнення, досягнення, щоденну роботу над собою та плани на майбутнє читайте у нашому інтерв'ю.
фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
1/1

- Тарасе, розкажи про проект, звідки ідея? 

" Мій проект "Надихай" -  це серія мотиваційних зустрічей із школярами та із студентами. Команда "Надихай" це Михайло, який займається адміністративними питаннями,  наш фотограф Мар'яна та я.

фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
1/2

Минулого року у квітні Михайло запросив мене у свою школу, у селі Жовтанці, що поблизу Львова, щоб я розповів  учням про музику, роботу на телебаченні, щоб надихнув їх повірити у себе. Минув рік, мені "стукнуло" 30 років і я відчув, що маю, мовляв, місію надихати молодь до досягнення успіху на своєму досвіді.

Моя мета – розповісти молоді Львова, області та у майбутньому України  (я планую згодом розширити свою географію), що у цьому житті можливо себе зреалізувати, не маючи при цьому багато грошей, але маючи віру та щоденно працювати над собою.

Я не розповідаю жодної сухої теорії, лише усе на своєму прикладі. Я обираю найцікавіші історії зі свого життя, історії щасливих випадків.

фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
1/1

Станом на сьогодні таких зустрічей у школах вже відбулось понад 10. Моя аудиторія це учні 8-11 класів.

Зазвичай це відбувається у розважальному форматі, ми спілкуємось, ведемо діалог. Беремо одну історію, яка, скажімо, допомогла мені потрапити на радіо чи на телебачення, та аналізуємо її. 

Мені здається, такі життєві приклади їх і мають надихати. Бо у школах та в університетах зазвичай розповідають суху теорію.

фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
1/1

Я не є авторитетом, коли заходжу в зал, але я є авторитетом, коли виходжу з залу.

Зараз я умовно називаю це І сезоном, який ми плануємо закінчити до початку проведення ЗНО. Коли я розмовляю із дітьми, то  вчуся бути спікером. ІІ сезон у наших планах  розпочати із 10 вересня. Тоді я хочу залучити до зустрічей й інших співаків, наприклад, лідера гурту O.Torvald – Женю Галича, і щоб в нього не виникало питань, що це за проект?

Мрії збуваються через щоденну працю, віру в себе і любов до своєї справи.

 Я не розповідаю учням, як заробляти мільйони, бо сам їх не заробляю, але на своєму досвіді розказую, як можна стати успішною людиною. Я отримую найбільше задоволення, коли бачу, як загоряються їхні очі.

Наша перша зустріч із школярами відбулась на початку квітня і  тоді моя імпровізація була не на найкращому рівні. Однак після зустрічі я вирішив таки продовжити проект і не помилився - запросити наш проект у школи було багато охочих.

Я не вчу дітей, я просто розповідаю. Вони можуть мене перебивати, і питати усі що їх цікавить.  Діти самі почерпнуть те, що їм видасться корисним та цікавим.

фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
1/2

У другій школі мені вдалось усе заплановане. Думаю, школярі залишились задоволені.

Розкажу ще одну цікаву історію - ми відвідали приватну школу, де усього навчається 35 дітей. Тоді усі ці школярі прийшли мене послухати, серед них навіть були учні 3-го класу. Це такий кайф говорити із такими дітьми, вони дуже важно слухають.  

фото: Мар'яна Солодовченко
фото: Мар'яна Солодовченко
1/1

Поділись історіями про те, як ти попав на телебачення на радіо

Історія про те, як я попав на телебачення є дуже цікавою. У 2010, коли я починав свою музичну кар'єру,  ми із друзями організували акцію, яка називалася «Нікітін, дай бабло» (Юрій Нікітін - український продюсер, - ред.) Тоді ми поїхали у столицю під офіс Юрія Нікітіна із транспарантами і кричали: «Нікітін, дай бабло». Ясна річ, що ми Нікітіна так і не побачили та нічого не отримали, але тоді місцеві журналісти відзняли про нас ролик і після цього випадку мене запросили на музканал «MTV Україна» («MTV Україна»- колишній український музично-розважальний телеканал, що розпочав мовлення у серпні 2007 і припинив у травні 2013 року, - ред.). 

Після цього мене почали запрошувати як музиканта  на телебачення. А згодом, напевно, побачили, що я багато балакаю та часто переговорюю ведучих, мене запросили на два кастинги. Перший я провалив, а другий видався успішним,і тоді я почав працювати телеведучим у ранковій програмі "Доброго ранку, Львове" на ТРК "Львів".

фото: FB Тарас Гаврик
фото: FB Тарас Гаврик
1/1

Мені завжди подобалось виступати, я справді отримую масу задоволення, коли люди мене слухають і їм цікаво те, що я говорю.

Історія про те, як я попав на радіо теж доволі незвична. Я був у супермаркеті  і там розговорився із Андрієм Великим, ведучим радіо "Львівська хвиля".  Андрій запропонував мене підвезти, і вже за кілька днів я вів ефіри на радіо "Львівська хвиля".

Розкажи про свій звичний день

Я прокидаюсь о 05:30. Кажуть, що успішні люди, мають прокидатись із думкою про своє прекрасне життя, я ж прокидаюсь з думкою: "В тебе одна година  і біжу приймати душ, одягатися, збиратися.

О 06:30 за мною приїжджає машина і ми їдемо на телебачення. О 07:00-09:30 я веду ранкову програму, після того ще годину присвячую цій програмі, шукаю нового гостя. Далі вирішую певні особисті справи, дуже люблю поспати в обід, бо вважаю, що денний сон це найкращий сон із усіх можливих. На вихідних працюю на радіо "Львівська хвиля".

фото: FB Тарас Гаврик
фото: FB Тарас Гаврик
1/1

Те, що я став роботоголіком свідчить тільки про те, що я займаються справою, яка мені подобається.

Коли я почав працювати на телебаченні, я став дуже роботоголіком – я справді багато часу проводжу на зустрічах, окрім того, я завжди є доступний в усіх соцмережах,  бо вважаю, що це є теж частина моєї роботи. А так щоб просто сісти і відпочити ,то мені це вдається зробити десь о 23:30.

Також люблю переглядати  YouTube, а саме те, як ведуть програми інші професійні ведучі, зокрема мені подобається робота Івана Урганта.

Однак своїм вчителем я вважаю Кузьму. Багато що я перебрав саме від нього. Він був сам собою в кадрі, на сцені, у спілкуванні.

Що стосується заняття спортом, то я стараюсь займатись вдома, бо на відвідування тренажерного залу мені бракує часу. В університеті одногрупники  мені подарували штангу, це, я вважаю, дуже класний подарунок. Трохи згодом я докупив собі гантелі. У мене це дуже творче заняття спортом, не можу сказати, що займаюсь регулярно. 

Коли в мене з'являється вільний час, я люблю почитати. Своєю настільною книгою я вважаю книжку Джека Кенфілда "Думай і багатій". Ця книга мене дуже багато чого навчила. Правило, яка я дуже запам'ятав із книги, це - 100% відповідальності за твоє життя лежить на тобі.

- Розкажи про свої творчі плани

Цього року я планую записати новий альбом. Я маю намір поїхати у Карпати на місяць, вимкнути телефон та разом із музикантами творити музику. Поки що такої команди, які б на місяць поїхали зі мною,  я не маю. Тому закликаю  професійних музикантів і  талановиту молодь до співпраці зі мною. 

Ще 21 травня відбудеться мій квартирник у "Копальні кави", тому теж усіх запрошую.

Про свої мрії та наміри треба говорити вголос, тільки тоді це діє!

Завжди треба говорити те, що ти хочеш, бо тоді ти наче пускаєш якийсь message в космос. Я не вірю у те, що кажуть люди:  "Секрет свій тримай при собі".

фото: FB Тарас Гаврик
фото: FB Тарас Гаврик
1/1

Розмову вела Тетяна Яценко.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ