Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Трубопласт" і "Західукргеологія" бурять свердловину: проект на 17 млн грн

29 липня в селі Сихів Стрийського району офіційно відкрили пошукову свердловину №4 Північнозарічнянську. Розробники родовища: компанія-інвестор ТОВ "Трубопласт", підрядник – ДП НАК "Надра України" "Західукргеологія".

Якщо передбачені поклади газу підтвердяться, то за добу тут видобуватимуть майже 15 000  куб. м газу,  глибина залягання – до 1 300 м. Обсяг інвестицій – 17 млн грн.

Cвердловина №4 Північнозарічнянська.

Голова правління  НАК "Надра України" Ярослав Климович зазначив, що йдеться про приклад об`єднання приватних інвестицій і державної підтримки. «Сподіваємося, що четверта Північнозарічнянська свердловина дасть добрий результат, стане вагомим внеском у розбудову енергетичної незалежності нашої держави. А також буде ще одним підтвердження, що Львівщина є потужним газодобувним регіоном».

Для державного підприємства "Західукргеологія" проект став  повернення до бурових робіт після майже дворічної перерви. З цього проводу Ярослав Климович сказав:  «Ми активно працюємо над відновленням дієздатності  «Західукргеології" -  історичного, стратегічного підприємства для економіки держави. Наша наука, наш персонал будуть активно супроводжувати цей проект».

Найважче, за словами представників інвестора, було знайти потенційних партнерів. Людей професійних та з відповідною технічною базою. Саме цим критеріям відповідали НАК «Надра» та ДП «Західукргеологія». Виграли тендер, який оголосило ТОВ «Трубопласт». При цьому на  «Західукргеологія» було проведено інспекцію обладання. Протягом двох місяців велися інтенсивні перемовини, результатом яких і став договір, підписаний 22 травня цього року. 

За словами головного геолога ТОВ «Трубопласту» Петра Жукуляка, свердловина №4 Північнозарічнянська – це проектна свердловина, яка має дозволити розширити обсяг видобутку газу щодо експлуатованих пластів (90 млн куб. м), а також має дати змогу оцінити насиченість нижніх горизонтів. За позитивного результату, у планах пробурити ще 2-3 свердловин.

Пошукове буріння на Північнозарічнянській планують завершити на початку вересня.

Кооперацію приватних інвесторів і держави активно підтримала Львівська ОДА. Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський сказав, що енергетична безпека країни - це фундамент її незалежності. Побажав, щоб розрахунки ініціаторів проекту справдилися і щоб результати були реальними. Адже для області це додаткові робочі місця. «І звичайно, щоб це була не остання спільна діяльність. Завдяки спільним зусиллями ми доведемо, що на Львівщині можна  видобувати не один додатковий мільйон кубометр газу», – сказав він.

Відтак,  Ярослав Климович подякував керівництву області, адже без їхньої  підтримки інвестор «сюди б не прийшов".

Довідка.

Компанія інвестор ТОВ "Трубопласт",  яка є власником спеціального дозволу на користування надрами по Північнозарічнянській площі (Стрийський район Львівської області), уже має в експлуатації дві свердловини діючого родовища. Обсяг видобутку природнього газу становить 90 мільйонів кубометрів.  З кожною новою свердловиною цей показник збільшуватиметься на 15-20 мільйонів кубометрів.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ