Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Владислав Каськів: За наслідки cвоїх дій місцеве керівництво відповідає репутацією перед людьми

У пунктах перетину українсько-польського кордону минулого тижня відбулися масові акції протесту мешканців прикордонної зони за підтримки ГП «Пора». Пікетувальники вимагали спрощення процедури перетину кордону, видачі шенгенських віз та підписання угоди про малий прикордонний рух. 15 січня понад півтисячі пікетувальників влаштували акцію під стінами Генерального консульства Республіки Польща у Львові, де знову заявили про свої вимоги. 17 січня до пікетувальників, що перекрили рух у пункті пропуску „Краковець”, прибули представники Секретаріату Президента та ДПСУ. Як наслідок, акції протесту припинилися орієнтовно до початку наступного місяця, коли повинні розпочатися переговори між офіційними установами Києва та Варшави про підписання угоди про малий прикордонний рух. Водночас, якщо цей процес переговорів не зрушить із «мертвої точки», пікетувальники обіцяють відновити акції протесту. Проте, як стало відомо нашій агенції, не всі львівські пористи підтримували проведення пікету під Генеральним Консульством Польщі у Львові — як зазначив у розмові із кореспондентом «Гал-info» член обласної політради Дем’ян Малярчук, рішення про проведення масового пікету було прийнято без проведення засідання обласної політради партії. Відтак, проведення акцій протесту у Львові під «патронатом» «Пори», а також їх вплив на подальший розвиток українсько-польських стосунків «Гал-info» коментує голова політради партії, народний депутат України Владислав Каськів.
 
 
— ЛОО ГП "Пора" провела акції протесту у Львові під Генеральним Консульством. Є чітка інформація від голови Політради ЛОО ГП "Пора" Володимира Квурта про те, що засідання Львівської обласної політради "Пори" не було. Чи потрібно збирати політраду для прийняття рішення про проведення пікетів?
 
— ГП «Пора» не є авторитарною партією і створювалась вона не для працевлаштування політиків, а для вирішення проблем людей. Відповідно, центральні органи партії необхідні для того, щоб поліпшити умови роботи партії. ГП «Пора» — чи не єдина партія в цій країні, яка створювалась знизу до верху, тому в ній ніколи центральні керівні органи не даватимуть вказівки місцевим організаціям.
Наша політична сила на центральному рівні і я, як народний депутат України, докладу максимум зусиль для забезпечення вільного переміщення українців країнами ЄС.
 
— Пане Владислав, хто все-таки приймав рішення про проведення власне цих пікетів, якщо не було засідання і рішення політради обласної організації? Чи мають право окремі депутати місцевих рад примати самостійно такі рішення?
 
 — Місцеві організації «Пори» є самоврядними й мають свою внутрішню процедуру прийняття тих чи інших рішень. А за наслідки керівництво відповідає своєю репутацією перед людьми.
 
— Чи було власне проведення акцій під Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові узгоджено із всеукраїнською політрадою партії та особисто із Вами, пане Владиславе?
 
— Так, я був поінформований про цю акцію. На днях, до речі, я отримав пакет пропозицій від Львівської організації щодо врегулювання проблем по отриманню віз та перетину українсько-польського кордону, який розглядатиметься на політраді партії в понеділок.
 
— Чи не вважаєте Ви, що проведення акції протесту на українсько-польському кордоні негативно позначиться на іміджі "Пори" та на українсько-польських стосунках взагалі і чи буде хтось із обласної організації нести відповідальність?
 
— Партії існують для того, аби брати на себе відповідальність за проблеми людей, і, виходячи з цього, формувати свій імідж. Дуже часто стається так, що добрі справи не мають суспільної підтримки і навпаки, популістичні обіцянки отримують широку громадську підтримку. Тому люди йдуть в політику для того, щоб брати на себе відповідальність.
 
 
Розмовляв Олег ДОВГАНИК
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ