Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ми зобов`язані перетворити спалах громадянської активності на постійне освітлення

Спалах громадянської активності, волонтерські рухи, пасіонарність звичайних людей, бажання працювати на користь суспільства – це все наші переваги. Однак, як будь-який спалах, він рано чи пізно згасне, а тому ми зобов`язані перетворити цей спалах на постійне освітлення, громадська жертва повинна стати усвідомленою громадською активністю.

Органи державної влади, представники комунальних лікарень, шкіл мають нині зразок для наслідування, мають набувати нових навичок людського спілкування – волонтери просто заражають їх цим, у доброму значенні цього слова

Однак і сама громада повинна змінюватись, ми не можемо жити від спалаху до спалаху. Нам потрібне постійне джерело енергії, ми не можемо тут брати на себе відповідальність, а в останній момент перекладати роботу на когось.

Що ми можемо зробити? Таке питання ставить собі більшість людей. А багато чого. Є проблеми – про них треба говорити, шукати варіанти їх вирішення, знаходити однодумців, провадити публічні обговорення проблем, змушувати місцеву владу та раду – звертати увагу на нас.

Це все називається демократія участі. Це те, що перетворює нас на суб`єкта політики, це те, що робить наші громади стабільними та сильними.

Саме тому МФ «Відродження» вважає розвиток демократії участі одним з пріоритетів конкурсу проектів для громадських організації Західної України: залучення громадських та волонтерських ініціатив до впровадження реформ на місцевому рівні; популяризація та поширення найкращих практик громадської та волонтерської діяльності; розвиток інституційної спроможності, комунікація, мережування та об’єднання зусиль волонтерських ініціатив та громадських організацій, напрацювання механізмів співпраці громади та влади з метою реалізації реформ; створення комунікаційних майданчиків для співпраці громади, влади, медіа та бізнесу.

Більш детально – тут: http://www.irf.ua/grants/contests/konkurs_proektiv_zakhid/

Чекаємо цікавих ідей!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ