Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Українське лікарське товариство у Львові просить львів'ян святкувати Великдень вдома

Головна Управа Українського лікарського товариства у Львові звернулася до львів’ян та мешканців Львівської області з проханням дотримуватися карантину під час святкування Великодня.

У зверненні лікарі закликають львів’ян не нехтувати правилами карантину та залишатися вдома. Особливо лікарська спільнота рекомендує уникати масових скупчень людей під час святкування Великодня.

Варто розуміти, що карантин – це не просто превентивний захід, але й відповідальність кожного із нас за власне життя та життя інших людей, які перебувають у групах підвищеного ризику.

Лікарі нагадують, що наразі у світі не існує ліків від коронавірусної хвороби і єдиним ефективним способом вберегтися від її поширення є самоізоляція та перебування вдома.

Карантин спрямований на обмеження одночасного зараження великої кількості людей, тобто зниження великого навантаження на лікарні. Тому медики вкотре закликають людей поставитись із розумінням до цієї ситуації, проявити самодисципліну та відповідальнсть.

Шановні львів’яни та жителі Львівщини!

Сьогодні Львів, як і Україна в цілому, переживає не прості часи – пандемію коронавірусної хвороби COVID-19. За усю історію Львова наше місто не раз зіштовхувалося з різноманітними епідеміями та спалахами хвороб – чума, висипний тиф, холера та «іспанка». Остання вирувала у Львові в період завершення Першої світової війни. Тоді на піку хвороби у нашому місті за тиждень помирало близько півсотні людей. Основною проблемою було те, що у повоєнний період бракувало препаратів для ефективного лікування грипу, але місто впоралось і пережило цю епідемію.

У світі знову вирує пандемія. Більше місяця триває карантин. Наразі не існує ліків від COVID-19 і єдиним ефективним способом вберегтися від її поширення є самоізоляція.

Варто розуміти, що карантин – це не просто превентивний захід, але й відповідальність кожного із нас за власне життя. Якщо раніше вважали, що вірус був небезпечним лише для людей літнього віку та тих, хто страждає на хронічні захворювання, то тепер цей вірус небезпечний і для молоді. У зоні ризику перебуває практично кожен із нас.

Ми маємо приклади європейських країн, де карантинними заходами нехтували. Результатом такої безвідповідальності стали переповнені лікарні та безкінечні потоки хворих. Лікарі та медичний персонал роблять усе можливе рятуючи життя пацієнтів. Часто вони працюють без перепочинку забуваючи про сон та їжу. Наслідки від такої перенапруги можуть бути трагічними. Відтак, чим більше нам вдасться сповільнити процес зараження, тим якіснішим буде процес надання медичної допомоги.

Сьогодні, як і у 2014 році ми знову мобілізували усі свої ресурси. Волонтери, громада та медики діють, як один організм. Однак, найголовніше, що може зробити кожен – це бути відповідальним громадянином та дотримуватися умов самоізоляції.

Відомо, що здебільшого зараження відбувається при близькому контакті, а при великих скупченнях людей навіть на вулиці. Карантин спрямований на обмеження одночасного зараження великої кількості людей, тобто зниження великого навантаження на лікарні. Тому ми вкотре закликаємо поставитись із розумінням до прохань лікарів і закликів до самодисципліни, відповідальності та розуміння, що карантин спрямований на порятунок наших життів. Іншої альтернативи на сьогодні у нас немає.

Напередодні великого християнського свята Воскресіння Христового, ми просимо львів’ян та усіх галичан не нехтувати власною безпекою та здоров’ям. Усі ми знаємо, що Галичина та Львів – це духовний центр нашої країни. Тут живуть віруючі люди, які дотримуються традицій та звичаїв наших предків і багато хто не уявляє, як можна у Страсний тиждень пропустити поклоніння Плащаниці Христовій, або ж Великодню Божественну літургію з освяченням пасок та крашанок.

Неодноразово із цього приводу робили свої звернення святі отці та вище церковне духовенство. Трансляцію Богослужінь можна дивитися усією сім’єю в режимі онлайн. Пам’ятайте, що бути християнином – це дбати про ближніх та любити їх. Бережіть себе, будьте вдома та залишайтесь здоровими. Пандемія не триватиме вічно. Як і сто років тому ми обов’язково здолаємо і цей виклик, але це вдасться зробити лише спільними зусиллями залишаючись вдома на карантині.

Голова  Українського Лікарського Товариства у Львові
Олег Дуда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ