Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В окупований Первомайськ приїхали російські спецслужби

До окупованого Первомайська Луганської області приїхала слідча комісія, у яку входять співробітники російських спецслужб.

За повідомленнями місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", російські спецслужби розслідують обставини вибуху вантажівки з боєкомплектом бойовиків.

Членами слідчої комісії відпрацьовуються декілька версій, серед яких-необережне поводження з вогнем і диверсійний акт.

Нагадаю, нещодавно на території Первомайського індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ № 31) за адресою: вул. Потьомкіна,39 стався вибух вантажівки з БК.

В казармах, які розташовані на території технікуму, базується підрозділ зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби і підрозділи 6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу "народної міліції ЛНР". Варто зазначити, що особовий склад окремої роти радіоелектронної боротьби 2-го армійського корпусу  "народної міліції ЛНР" -це кадрові військовослужбовці ЗС РФ. Звертає на себе увагу той факт, що напередодні і в день вибуху відбулася чергова ротація російських "відпускників".

2 квітня "Права Справа" передала українським спецслужбам інформацію про завоз бойовиками БК в Первомайськ і Калинове-Борщувате.

Примітно, що це не перший випадок вибуху боєприпасів в місцях розташування бойовиків на території  Первомайського індустріально-педагогічного технікуму.

Нагадаю, 29 жовтня 2016 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив, що в окупованому м. Первомайську на території індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ N31) за адресою: вул. Потьомкіна,39 стався вибух складів з БК. Там, зокрема, був розміщений комплекс Р-330 "Житель", який призначений для виявлення, пеленгування і радіопригнічення мобільних станцій супутникового зв’язку. За інформацією місцевих джерел, внаслідок вибуху складів бойовиків з БК комплекс Р-330 "Житель" був знищений.

Наразі, територія Первомайського індустріально-педагогічного технікуму- місце зберігання важкої бронетехніки бойовиків, яка має бути відведена в місця постійної дислокації для моніторингу представниками ОБСЄ. Крім того, за інформацією місцевих джерел, це місце постійного базування російських комплексів РЕБ "Торн" та Р-330 "Житель".

Дмитро Снєгирьов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ