Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

10 ОСББ розпочали тестування процедур Фонду енергоефективності

Як інформують у прес-службі Віце-прем’єр-міністра, 10 ОСББ розпочали тестування процедур Фонду енергоефективності.

Про це під повідомив представникам Єврокомісії Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в Брюсселі у рамках 5-го засідання Ради асоціації Україна - ЄС.

"Ці 10 ОСББ – "перші ластівки" співпраці з Фондом енергоефективності. Це різні проекти, з різних регіонів, різняться між собою за кількістю співвласників, квадратних метрів і субсидіантів. На них буде протестовано покроковий шлях клієнта Фонду, та в кінцевому результаті ми отримаємо удосконалені процедури: починаючи від енергоаудиту і закінчуючи безпосередньо впровадженням енергоефективних заходів", – зазначив Геннадій Зубко.

Протягом програми «Перші ластівки» максимально можливо будуть протестовані процедури, розроблені в рамках технічної допомоги від Світового банку. Після завершення програми "Перші ластівки" для Фонду і Мінрегіону буде підготовлений стислий звіт за результатами тестового етапу із аналізом проведених тестів, отриманих висновків та рекомендацій для майбутніх процедур.

Віце-прем’єр-міністр подякував міжнародним партнерам за підтримку й допомогу в запуску Фонду енергоефективності. Він підкреслив, що модель роботи Фонду, всі його процедури, операційна діяльність, програми й продукти розроблені за підтримки та безпосередньої участі представників Світового банку, Європейського Союзу та Уряду Німеччини, які вже інвестували більше 100 млн євро для підтримки його діяльності.

Нагадаємо, з метою прискорення офіційного запуску Фонду енергоефективності було створено фокус-групу "перших ластівок" з 10 ОСББ, які погодилися на тестування майбутніх процедур Фонду для модернізації своїх будинків. Щоб розпочати роботу в рамках "Перших ластівок" і дати їм законні підстави в рамках Закону України "Про енергоефективність", IFC має намір підписати тристоронню угоду із Фондом енергоефективності та Укргазбанком. Всі процедури будуть проходити відповідно до експертних вимог, крім того, IFC та GIZ також супроводжуватимуть ОСББ протягом реалізації проектів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ