Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новим символом Львова лякатимуть дітей

«Львів – найкраще місто для життя в Україні», - так вважають 3899 користувачів Facebook. Саме стільки користувачів проголосувало за Львів в опитуванні журналу «Фокус». Відтак, сьогодні головний редактор журналу подарував Львову сучасну скульптуру «Переможець». Її встановлено неподалік Музею ідей. Також Львів отримав почесну відзнаку за перемогу у голосуванні, повідломила прес-служба Львівської міської ради.

«Це дуже оригінальне бачення», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий про скульптуру «Переможець».

Мер у спілкуванні з головним редактором журналу «Фокус» Тамарою Бабаковою зазначив, що Львів готовий щороку перемагати у такому рейтингу. Місця для встановлення нагород є чимало.

«У Львові дуже хороша мистецька атмосфера. Враховуючи зв’язок, який сьогодні є, комунікації, інфраструктуру, рейси зі Львова літають у всі важливі європейські міста. Завдяки вам, можливо, ми зможемо Україну поєднати. Бо зараз у нас найбільша проблема, що з українських міст ми маємо сполучення тільки з Києвом. Львів має сполучення з трьома польськими містами – Краків, Вроцлав і Варшава. І це дешеві авіалінії. Думаю, що медіа в цьому будуть нашими великими союзниками. Бо люди, які приїжджають до Львова закохуються в наше місто, у них велике бажання приїхати знову», - додав мер Андрій Садовий.

Щодо імені скульптури, мер запропонував визначити його шляхом опитування у соціальній мережі.

«Люди, які творять сучасне мистецтво, мають дар передбачення. Вони своїм мистецтвом можуть показати, що буде завтра, які будуть тенденції. Сучасне мистецтво дає можливість розкривати горизонти. У нас є багато площ, скверів в місті і ми завжди будемо раді приймати такі подарунки», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні Львів отримав нагороду за те, що він визнаний користувачами інтернету «найкращим місто для життя в Україні». Ми хвилюємося, щоб Львів не забрав усіх нагород і наступних років. За результатами голосування, кожен третій, хто голосував, вважає Львів найкраще містом для життя», - зазначила сьогодні головний редактор журналу «Фокус» Тамара Бабакова. 

Вона також додала, що у Львові цього року вже вчетверте і сама любить це місто: «За Львів голосують не тільки львів’яни, а й багато інших мешканців. Львів особливий. Львів отримав одну із 12 почесних відзнак журналу «Фокус» – як найсвятковіше місто України. В ньому найбільше фестивалів, свят на душу населення».

Нагадаємо, на сторінці Фокус.ua, в соціальній мережі Facebook провели голосування в рамках шостого щорічного рейтингу міст України, яке проводить журнал «Фокус». 3899 користувачів проголосували за Львів, що принесло місту перемогу у голосуванні в номінації «найкраще місто для життя».

За словами автора Василя Татарського, скульптура «Переможець» - сильна та органічна робота, яка символізує казковість та доброту. Залізна фігура людини немов тягнеться до неба – така поза виражає радість та  емоційний порив.

Фото - Вголос 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ