Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

11 чоловіків загинуло під час незаконного перетину кордону

Від початку російського вторгнення при спробі подолати західні кордони України трагічно загинуло вже більш як 10 чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України - Західний кордон.

Їх життя забрали «велика вода», негода в горах та власна легковажність. Також особи часто намагаються перетнути кордон з підробленими документами або ж за допомогою хабаря. Відтак впродовж доби у пункті пропуску «Порубне» охоронці кордону виявили 3-х порушників кордону, з яких двоє використовували «липові» документи та відмовились від хабаря у розмірі 1100 доларів США.

Учора вдень до пункту пропуску прибув 40-річний житель Харківської області, який прямував на виїзд з України. Під час проходження паспортного контролю чоловік зазначив, що є багатодітним батьком, надавши свідоцтва про народження трьох дітей. Перевіривши документи прикордонний наряд виявив ознаки підробки у двох свідоцтвах дітей. Зрозумівши, що несправжність документів викрито, чоловік вирішив уникнути відповідальності та запропонував охоронцям кордону неправомірну вигоду у розмірі 1100 доларів США. Наразі «багатодітному батькові» доведеться відповідати не тільки за підробку документів, а ще й за ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Цього ж дня охоронці кордону виявили 47-річного жителя Київської області з підробленим рішенням суду, в якому було зазначено, що матір дитини позбавлена батьківських прав. Дане рішення суду передбачало визнання громадянина України одноосібним опікуном дитини й відповідно давало право безперешкодно виїхати за межі країни. Після оформлення відповідних повідомлень порушника передали представникам Нацполіції. Чоловікові доведеться нести відповідальність за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Ще одного порушника кордону виявили у тому ж пункті пропуску вже вночі. Житель Чернівецької області вирішив перевірити пильність прикордонників та спробував виїхати за кордон без проходження прикордонного контролю. Як з’ясувалося згодом, чоловік незаконно потрапив на територію пункту пропуску за попередньою змовою з водієм мікроавтобуса «Мерседес», який перевозив пасажирів до Румунії. Перед проходженням паспортного контролю 31-річний буковинець покинув транспортний засіб та повернувся до нього після проходження прикордонного контролю усіх пасажирів.

Правопорушника було викрито та за спробу незаконного перетину кордону притягнено до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП. Окрім того, чоловікові доведеться відповідати за ст.336 ККУ «Ухиляння від призову за мобілізацією». Стосовно водія мікроавтобуса, який сприяв «ухилянту», до Нацполіції направлено повідомлення про вчинення правопорушення за ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Подальшу долю усіх фігурантів справи вирішить суд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ