Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

11 лютого відбудеться інтронізація Владики Лаврентія (Гуцуляка)

11 лютого 2006 року відбудеться введення Владики Лаврентія на престол Вінніпезької митрополії та архієпархії, а  введення Владики Павла на престол Стемфордської єпархії - 20 лютого 2006 року. Про це заявив прес-секретаріат Глави УГКЦ.
На запитання про причини того, що Владику Павла скерували до Стемфорда, а Владику Лаврентія до Вінніпега, Блаженніший Любомир (Гузар) відповів: «Ніхто з єпископів не є вічним. Як і апостоли, вони передають свій уряд наступникам. У Церкві є різні завдання, так само, як і єпархії мають не однакову величину, та і кожен єпископ має свої особливі Божі дари (харизми, таланти), які є для служіння Церкві».
Крім того, за словами Глави УГКЦ, потрібно брати до уваги те, що є певний адміністративний порядок, тобто єпископ, який набув досвід і показав, що він вміє давати собі раду навіть у дуже складних обставинах, цілком природно, отримує призначення на виконання важчих завдань. Отже, переміщення єпископів з одного престолу на інший відбувається відповідно до потреб, талантів даних єпископів і відповідно до потреб даної єпархії чи екзархії.
Нагадаємо, що 10 січня 2006 року Преосвященного Владику Лаврентія (Гуцуляка), ЧСВВ, було призначено Митрополитом Вінніпезьким, Архієпископом Вінніпезької архієпархії (Канада), а 3 січня 2006 року – Преосвященного Владику Павла Патрикія (Хомницького), ЧСВВ, призначено Єпархом Стемфордським (США).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ