Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

11 українських меблевих компаній представили вироби на виставці у Нью-Йорку

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Львівський меблевий кластер обʼєднав 11 компаній у першому Національному павільйоні України на провідній міжнародній виставці Boutique Design New York - BDNY, що проходила 12–13 листопада в Нью-Йорку, - інформують у ЛМР.

Виставка зароджує тренди в готельно-ресторанному бізнесі та об’єднує дизайнерів інтер’єрів, архітекторів, агентів із закупівель, власників готелів та розробників з усього світу.

На виставці Boutique Design New York 2023 (BDNY) серед 11 українських компаній було представлено 5 львівських бізнесів.

Українська експозиція на BDNY привернула увагу відвідувачів та представників всесвітньо відомих мереж сектору гостинності своїми сучасними та креативними інтер’єрними рішеннями. До виставки долучились: Furniture company «Tivoli», «ARTBUZ» creative workshop, Re:Quiet, Меблевий Парк, Мебус - меблева мануфактура, Clayp, FIX urban furniture, ADS, ARIAUkraine, Roomio Виробництво Меблів, Haus Mobel - immer zusammen.

«Ми в захваті від кількості продуктивних зустрічей, котрі нам вдалось провести. Архітектори, дизайнери, управлінські компанії, топменеджер і власники готелів, ресторанів, розвиткових та відпочинкових закладів, представники будівельних корпорацій та спеціалісти з облаштування затишних домівок – це величезна кількість розмов та розповідей про нашу продукцію та можливості. Це наша перша виставка у США і ми вже маємо багато планів за результатами цих двох насичених днів. Щиро дякуємо за підтримку програмі USAID «Конкурентоспроможна економіка України», – зазначив Тарас Приступа, учасник Львівського меблевого кластера та керівник компанії «Меблевий Парк».

«Львівський меблевий кластер – молода, але дуже амбітна організація. Нас обʼєднують спільні цінності, бажання розвивати український продукт та виходити на нові ринки. За грантової підтримки USAID нам вдалось організувати першу місію на одну з найпопулярніших виставок у Америці. І це дійсно було варте того. 11 українських компаній, затишна локація і нетворкінг та формування нових партнерств.

Усі компанії-учасники кластера сподіваються найближчим часом розпочати свою діяльність на ринку США. Для нас важливим також був супровід з боку державного Офісу підтримки підприємництва та експорту та Центру підтримки підприємництва Львівської міської ради», –  розповіла Оксана Страз, співорганізаторка Українського павільйону на Boutique Design New Yourk, учасниця Львівського меблевого кластера.

 «Під час викликів, пов’язаних із триваючою війною, які включають падіння попиту на внутрішньому ринку та брак кваліфікованих працівників, USAID активно заохочує виробників меблів розширювати свої горизонти на світових ринках. Велике значення має участь у торгових місіях, таких як Boutique Design New York, щоб українські виробники меблів отримали інструменти, необхідні для успішного виходу на міжнародні ринки. Ці стратегічні ініціативи не тільки дають змогу українським підприємствам використовувати свої конкурентні переваги та виходити на нові ринки, а й відіграють ключову роль у відновленні України та збільшенні експортних продажів», — зазначає Наталія Петрова, менеджерка проєктів USAID.

Окрім презентації компаній на виставці Львівський меблевий кластер гідно представив місто як потенційного партнера та інвестиційно привабливий регіон, а також розгорнув прапор Львова.

 «Boutique Design New York вважається найпрестижнішою виставкою в Америці, присвяченою дизайну та облаштуванню об'єктів гостинності. USAID та Офіс з підтримки підприємництва та експорту підтримали десяток малих та середніх підприємств, що працюють в індустрії меблів та декору для участі у цьому престижному заході.

Виставку можна вважати великим успіхом, адже сотні відвідувачів зупинялися, щоб поцікавитися продукцією, яку ми представили: від освітлення до шаф, стільців, меблів з дерева та акустичних панелей. Україна вперше була представлена на цій виставці, і це величезне досягнення для галузі. Ми вже розглядаємо можливість участі у виставці у 2024 році», – сказав Джефф Майклз, експерт з виробництва та експорту меблів (США).

Національний павільйон України на Boutique Design New York 2023 організував Львівський меблевий кластер спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту, Центром підтримки підприємництва Львівської міської ради та національним проєктом Дія.Бізнес, за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ