Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

11 веслувальників Львівщини цьогоріч виконали норматив Майстра спорту України

Юнацька команда Львівщини цьогоріч стала чемпіоном України з веслування на байдарках та каное серед юнаків та дівчат 13-16 років. Про це повідомили 31 грудня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

На чемпіонаті України серед юніорів 17-18 років та молоді до 23 років молодіжна збірна Львівщини здобула перемогу в командній боротьбі, а юніорська збірна посіла друге командне місце серед 21 команд.

На командному чемпіонаті України збірна Львівщини посіла 3 місце. Також цьогоріч 11 спортсменів виконали норматив Майстра спорту України, а 8 спортсменів виконали норматив кандидата у майстри спорту. Такі цифри озвучили на підсумковій конференції федерації веслування на байдарках та каное Львівщини, яку очолює Андрій Маслюк.

Участь у національних змаганнях збірної команди Львівщини фінансувало управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

«Зазвичай веслування розвивається у містах "з водою". Наш феномен в тому, що Львів є чи не єдиним обласним центром, де відсутні великі водойми чи річка, але попри це спортсмени області щоразу частіше стають лідерами національних змагань. Варто віддати належне тренерам, які не тільки фахово готують спортсменів до національних змагань, а й заохочують усе більше дітей та молоді до занять веслуванням», - зауважив керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Нагадаємо, під час особистого чемпіонату України з веслування на байдарках і каное, присвяченого пам’яті заслуженого тренера України В’ячеслава Сорокіна, спортсмени зі Львівщини здобули 19 медалей. Львів’янин Віталій Вергелес цьогоріч став бронзовим призером Кубку світу з веслування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ