Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Людмила Лузан та Анастасія Рибачок отримали «срібло» Олімпійських ігор

9 серпня медальна скарбничка національної збірної України на Олімпіаді у Парижі поповнилася сріблом! До успіху доклалися українські каноїстки — Людмила Лузан та Анастасія Рибачок. Для дівчат це друга нагорода Олімпійських ігор — у Токіо-2020 вони також були срібними призерками.
Фото: НОК України

Як повідомляє НОК України та олімпійська команда, на шляху до Ігор у дуету була майже дворічна перерва, пов'язана із декретною відпусткою Анастасії Рибачок. Лише наприкінці травня 2024 року Людмила та Анастасія вперше виступили разом на міжнародних змаганнях і одразу піднялися на другу сходинку п'єдесталу пошани!

Вже на Олімпіаді у Парижі дівчата впевнено кваліфікувалися до півфіналу, показавши другий результат у своєму попередньому заїзді в каное-двійці на 500 м, а сьогодні, напередодні фіналу, вони з третьої позиції пройшли до фіналу. А у фіналі зробили все, аби завоювати нагороди!

Медальний заїзд видався непростим: екватор дистанції, 250 метрів, українки подолали шостими з семи дуетів. Проте, вже за традицією, з кожним наступним метром, який наближав дівчат до фінішу, Людмила та Анастасія додавали. Тож український човен перетнув фінішну пряму другим! Для дівчат це друга поспіль нагорода на Олімпіадах в каное-двійці на дистанції 500 м: обидва рази — срібло!

Та для українок Ігри ще не завершилися! Завтра, 10 серпня, Людмила Лузан та Анастасія Рибачок будуть боротися за особисті медалі в каное-одиночці на дистанції 200 м.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ