Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

12 років тому Львів отримав першого чемпіона світу серед боксерів-професіоналів

12 років тому, 22 березня 2008 року, Львів отримав першого і досі єдиного чемпіона світу серед боксерів-професіоналів. Про це сьогодні, 22 березня, повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.
Фото Відділення НОК України у Львівській області

Цього дня львів'янин Андрій Котельник в Кардіффі (Уельс) виграв у місцевого боксера, чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг Гевіна Ріса, завдавши йому першої поразки в кар'єрі. Той перемагав 27 своїх суперників із 27-ми перед зустріччю з українцем.

Для Котельника це була друга спроба стати чемпіоном світу серед професіоналів. Перша – рік перед тим закінчилась невдало завдяки упередженим суддям, які у Ліверпулі зафіксували нічию в бою з французом, володарем титулу WBA Сулейманом Мбайє. Відтак за правилами пояс залишився у чемпіона. А претендента зі Львова керівництво WBA незабаром призначило обов'язковим претендентом на титул. Зустрітися ще раз із Мбайє не судилося, адже той втратив титул вже у наступному поєдинку з Гевіном Рісом.


Бій з валлійцем проходив за очевидної переваги Котельника. Цього разу він вже не хотів надавати право визначення переможця бою суддям і на заключній хвилині фінального, 12-го раунду, нокаутував суперника. Так чемпіонський титул отримав прописку у Львові!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ