Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

14 травня розпочнеться І Міжнародний фестиваль співаної поезії «Lviv Music & Poetry Week»

Упродовж 14-20 травня в області відбудеться І Міжнародний фестиваль співаної поезії «Lviv Music & Poetry Week». Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Фестиваль охопить місто Львів, Жовківський, Сокальський, Городоцький, Самбірський, Миколаївський, Дрогобицький, Пустомитівський райони Львівської області. 

Проект спрямований на вирішення проблеми відсутності у творчої молоді – учнів і студентів достатньої кількості значимих майданчиків для представлення результатів своєї творчості, їх оцінки та визнання. Поява такого майданчику з міжнародним статусом приведе до стимулювання творчості молоді внаслідок можливості оприлюднити її результати у середовищах прихильників, відомих поетів та компетентних літераторів, що обумовить можливість творчої самореалізації талановитих молодих людей, буде сприяти ширшому залученню молоді до творчого процесу, формуванню мотивації до читання, піднесенню рівня зацікавленості до літератури і культури в цілому, сприятиме національно- патріотичному вихованню молоді. 

«Lviv Music & Poetry Week» має на меті:

  • виявлення талановитих молодих поетів та бардів у районах Львівської області, створення умов для творчої самореалізації молоді; 
  • публікацію збірки кращих віршів учасників фестивалю-конкурсу молодих поетів;
  • обмін досвідом творчої діяльності відомих поетів та бардів з молоддю;
  • об’єднання зусиль державних органів влади та громадських організацій у справі розвитку творчої активності молоді, розвитку національно-патріотичних почуттів молоді і громадянської турботи про Державу;
  • впровадження інноваційного методу духовно-морального спрямування, цікавого і близького для молоді, як основи формування особистості;
  • формування у молоді художніх і естетичних смаків, мотивації до читання, підвищення рівня освіти, піднесенню рівня зацікавленості до літератури і культури в цілому, усвідомлення досягнень українського народу, його інтелектуальних і духовних надбань, формування гордості та патріотизму. 

Зазначимо, що фестиваль відбуватиметься в два етапи - вибірковий та основний.

З детальною програмою заходу можна ознайомитися тут

Ініціатор заходу - ГО «Центр розвитку української культури та самоорганізації» у співорганізації з департаментом з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації та департаментом освіти і науки облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ