Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

16 пам’яток архітектури у 3D презентують восени на Львівщині

Про це Гал-інфо повідомила директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Олена Василько.
Фото Львівська ОДА

Цьогоріч 16 знакових пам’яток Львівщини будуть доступні для огляду у форматі доповненої реальності. Кожен охочий зможе потримати на долоні Свірзький замок, дерев’яну церкву з карпатського села Матків, яка належить до спадщини ЮНЕСКО. А також костел Годовиці, де творив Пінзель.

Для цього достатньо буде лише навести камеру вашого смартфона на листівку з зображенням будівлі. Оцифрує та відтворить 3D-моделі об’єктів компанія Скайрон у межах проєкту “Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження”.

“Це крутий проєкт.  Його курує Наталя Войцещук, яка заразом очолює заповідник “Древній Звенигород”.  У ході проєкту буде оцифровано 16 пам'яток,  будуть відзняті відеоролики, буде напрацьований продукт по ревіталізації (відновлення занедбаних споруд та просторів, - ред.) цих об'єктів. У вересні закінчиться реалізація проєкту, і ми презентуємо його громадськості”, - розповіла Олена Василько. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ