Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

17 серпня у селі Гринів біля Львова виступить гурт GO_A

17 серпня у селі Гринів біля Львова відбудеться фест, у межах якого із концертною програмою виступить гурт GO_A.
Фото: Інтернет-видання "Збруч"

Нагадаємо, що цей музичний колектив посів 5-те місце на пісенному конкурсі “Євробачення-2021”. Після їхнього виступу на “Євробаченні-2021” хіт SHUM став музичним трендом, потрапив у світовий чарт Spotify Top Viral та був першою українською піснею, що увійшла до Billboard Global 200. 

Концерт відбудеться у межах Гринів Фест, який є частиною масштабного культурного проєкту “Гринів: Музика крайнеба”. Наприкінці липня сюди з концертом приїхав знаменитий гурт KAZKA. А найближчим часом, як зазначають організатори, тут свій перформенс покаже також ONUKA. 

Село Гринів розташоване за 14 км від Львова у Давидівській сільській територіальній громаді. Проживає тут лише кількасот жителів, проте з липня 2024 року тут почали організовувати осередок культури і мистецтва. Серцем нової локації є велика сцена, розташована просто неба унизу гірського схилу й обладнана сучасним звуковим та світловим обладнанням. 

Село Гринів має багату історію, що сягає часів Київської Русі: перші згадки датуються XIV століттям. Попри буремні події протягом століть, село зберегло свою самобутність. У лісах навколо Гринева були криївки УПА. Саме тут у 1948 році відбувся жорстокий бій між воїнами УПА та підрозділом МГБ. Багато героїв, які відстоювали свободу України, віддали своє життя за незалежність нашої землі, зокрема, Ярослав Дякон. 

“Наша місія — створити простір для культурного обміну та натхнення, підтримувати історичні пам'ятки Гринева, культурні ініціативи й українську автентичність, залучати місцевих жителів і туристів, – каже засновник простору “Гринів” Тарас Хмеловський. – Це ідеальне місце для проведення концертів, вистав, презентацій, виставок, ярмарків, етно-показів та інших культурних заходів, що надихають і об'єднують людей. Це простір, де можна відпочити і знайти натхнення. Й сприяють цьому сама природа та колорит Гринева. Це місце сили!.

Під час Гринів Фест відбудеться збір і аукціон для закупівлі дронів для 214 батальйону спеціального призначення OPFOR. Також на відвідувачів чекатимуть 

Вартість вхідного квитка в унікальний простір “Гринів” – 500 гривень. Для місцевих жителів — вхід безкоштовний (достатньо при вході показати паспорт із пропискою). Окрім концерту, відвідувачі зможуть взяти участь у ярмарку, традиційних майстер-класах та смачно перекусити у фудкортах. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ