Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

17 українських митців збирають 3 000 000 гривень для морської піхоти

Благодійний фонд «Вдячні» разом з митцями та партнерами анонсує збір «Три мільйони на човни». Метою збору є підсилення морських піхотинців, які вже кілька місяців утримують плацдарм на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Про це інформує ЛМР.

«Сьогодні ця ділянка фронту має стратегічне значення, бо відкриває шлях до визволення наших територій на південному сході країни. Проте проведення бойових операцій та евакуація поранених там відбувається дуже ускладнено. Це зумовлено постійною потребою перетину Дніпра та відсутністю понтонних переправ.

Зараз єдиним варіантом транспортування бійців є невеликі човни, які нерідко стають мішенню ворога», – прояснюють важливість збору організатори.

Відтак, у березні 2024 року фонд «Вдячні» має на меті закупити 6 човнів та двигунів до них для 35, 36 та 38 бригад морської піхоти. Загальна вартість – 3 000 000 гривень.

До ініціативи «Вдячних» приєдналися сучасні українські митці, які передадуть свої роботи для розіграшу за донат в підтримку збору на їхню банку. Серед них Віталій Грех, Денис Метелін, Денис Шиманський, Ярема Стецик, Інна Харчук, Олександр Крижановський, Anna Veriki, Masha Shango, Іра Максимова та Quite Form, Даня Шуліпа, Ігор Некраха, Олесь Дерега, Міра Бачкур, Марія Пляцко, Мітя Фєнєчкін, Євген Лісняк та дует Synchrodogs.

Отож, всі охочі допомоги нашим морським піхотинцям, можуть:

  • зробити донат на банку фонду;

  • зробити донат на банку одного з митців та взяти участь в розіграші їхніх робіт (деталі - на сторінках митців);

  • активно поширити інформацію про збір у соціальних мережах та медіа;

  • стати амбасадором збору та відкрити свою мікробанку на суму 10 000, 20 000, 30 000, 40 000 грн (інструкція – на сторінці фонду).

Детальніша інформація про проєкт, художників та їхню творчість на сайті.

Додамо, що один комплект (човен та двигун) профінансував партнер «Вдячних» ІТ компанія TechMagic. Фонд запрошує інші відповідальні українські бізнеси до співпраці в цій ініціативі, адже потреба не обмежується шістьма човнами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ