Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

18 тис. дол. США за посаду помічника депутата: ДБР викрило злочинну схему

Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
1/4
ДБР затримало групу осіб, які намагались шахрайським шляхом заволодіти 18 000 доларів США за нібито працевлаштування громадянина на посаду помічника-консультанта народного депутата України. Про це повідомили 5 жовтня у прес-службі ДБР.

Державне бюро розслідувань спільно з Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України за процесуального керівництва прокуратури міста Києва 5 вересня 2020 року затримали групу осіб, які намагались шахрайським шляхом заволодіти 18 000 доларів США за нібито працевлаштування громадянина на посаду помічника-консультанта народного депутата України (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України).

У ході досудового розслідування встановлено, що вказані особи, діючи за попередньою змовою, представляючись довіреними особами народного депутата України, під час зустрічей у вересні 2020 року із заявником повідомили механізм працевлаштування на посаду помічника народного депутата України, чим створили уяву дійсності намірів та реальної можливості виконання взятих на себе зобов’язань. При цьому останні пропонували громадянину свою допомогу у запуску процесу оформлення документів на зайняття посади помічника-консультанта народного депутата України.

Так, 30 вересня 2020 року в ході проведення комплексу слідчих (розшукових) дій задокументовано факт одержання одним із фігурантів грошових коштів у сумі 1 000 доларів США, а 5 жовтня 2020 року в сумі 3 000 тисяч доларів США двома фігурантами.

Зазначених осіб затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі проводяться обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження, а також інші першочергові слідчі та процесуальні дії.

На цей час вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ