Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Цю дату було ухвалено відзначати щорічно Резолюцією ГА ООН від 21 листопада 2005 р.
 Цього дня 62 роки тому було звільнено в’язнів табору смерті в Освенцімі, який є символом Голокосту і трагедії Другої світової війни. У цьому таборі було знищено мільйони людей: військовополонених, учасників Руху Опору, чоловіків, жінок та дітей, представників багатьох національностей, з-поміж яких переважно були євреї.
У зв’язку з вшанування Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту МЗС виступило із заявою, в якій висловлює співчуття постраждалим від Голокосту: „Громадяни України, народ якої постраждав від Голодомору і на власній історії пізнав, що таке геноцид, свято бережуть пам‘ять про загиблих у Другій світовій війні і бережно ставляться до існуючого в нашій державі міжнаціонального миру. Вшановуючи оголошений ООН Міжнародний день пам‘яті жертв Голокосту - 27 січня, Україна висловлює свої щирі співчуття постраждалим від Голокосту та закликає всіх людей доброї волі до толерантності, дієвого протистояння проявам антисемітизму, ксенофобії та недопущення повторення будь-яких форм геноциду”. Повідомляє прес-служба МЗС.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ