Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

28 лютого у Львівській опері відбудеться прем'єра опери "Попелюшка"

28 лютого у Львівській опері відбудеться прем'єра опери "Попелюшка". Виконується опера українською мовою. Про це йдеться на сайті Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької.

В основі нашого музичного твору лежить  добре відома казка «Попелюшка» - про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок - Колючку і Злюку. Добра повчальна історія продовжує радувати і дивувати маленьких і дорослих.

Головну героїню казки Попелюшку прозвали так, тому що в будинку вона постійно поралася коло печі, вигортала з неї попіл, а також виконувала всю важку і брудну роботу. Щоб хоч якось прикрасити життя працьовитої дівчини, їй на допомогу приходить добра Фея. Силою своїх казкових чар вона нагороджує Попелюшку пишною каретою, чудовою сукнею і кришталевими черевичками. Але дія добрих чар недовга: рівно о 12-ій ночі Попелюшка перетвориться з вишуканої незнайомки в звичайну дівчину.

Але це буде пізніше. Зараз Попелюшку чекає бал в королівському палаці. Там вона зустрінеться з Принцом. Її розум і доброта запалять у його серці вогонь любові. Але скоро північ - Попелюшці пора йти. Вона поспішає і ... губить кришталевий черевичок.

Принц настільки зачарований красою таємничої незнайомки, що вирішує знайти її. Він має  загублений нею кришталевий черевичок. Але черевичок такий маленький, що Принцові в усьому королівстві не знайти коханої. До того ж, зла мачуха зі своїми доньками раз у раз ставлять перепони на його шляху.

Зрештою, Принц знайде Попелюшку. І вони будуть жити довго і щасливо.

"Попелюшка" - музична казка на 2 дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ