Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

2 квітня стартує «Французька весна в Україні»

З 2 до 29 квітня відбуватиметься 15-та «Французька весна в Україні» – фестивальний ювілей під знаком спільних ініціатив і новаторських проектів. Урочисте відкриття місячних атракцій відбудеться в Італійському дворику історичного музею. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Спільні франко-українські проекти знайдуть своє продовження у художніх виставках, фотопроектах, муралах, концертах. Численні французькі гості «Французької весни» будуть діалогувати з українськими митцями, глядачами, слухачами, як через творчість на сценах чи у галерейних залах, так і безпосередньо під час зустрічей та обмінах думками. Серед давноочікуваних гостей варто зазначити братів Давіда та Стефана Фоенкіносів, які приїдуть презентувати новий фільм і українське видання перекладеної двома десятками мов книги «Ніжність». 

Традиційно на кіноманів чекатимуть Довгі ночі короткого метра в «Планеті кіно». Де глядач 6 годин у сутінках насолоджуватиметься підбіркою найкращих французьких короткометражок. Їх публіка бачила на кінофестивалях у Каннах, Нью-Йорку та Торонто.

А також серед цікавинок: виставка гобеленів з палацової колекції французьких королів та сольний концерт Максима Зеккіні, що гратиме на фортепіано деякі твори лише лівою рукою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ