Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський представив план перемоги Макрону та Мелоні

У Парижі Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Франції Емманюелем Макроном, а у Римі Володимир Зеленський зустрівся з Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Про це повідомляє Офіс Президента.

Фото: Офіс Президента

«Передусім дякую французькому народові, Франції за те, що ви підтримуєте нас із самого початку повномасштабної війни. Дякую, Емманюелю. Ви дуже сильний друг нашого народу», – сказав Глава Української держави.

Володимир Зеленський представив Емманюелю Макрону деталі Плану перемоги. Вони обговорили його окремі пункти та домовилися опрацювати План разом із союзниками найближчим часом.

«Я поділився нашим Планом перемоги, ситуацією на полі бою. Перед зимою нам потрібна підтримка. І я дякую за все, що ви зробили для нас», – додав Президент України.

Під час зустрічі докладно обговорили реалізацію Формули миру та зусилля для наближення справедливого миру.

Окремий фокус переговорів – спільне виробництво зброї в Україні та копродукція. Українська сторона запропонувала розширити таку співпрацю. Робота над цим відбуватиметься на рівні міністрів оборони.

Серед тем, які обговорили на зустрічі, також повернення депортованих Росією українських дітей та якнайшвидша реалізація домовленостей лідерів G7 щодо 50 млрд дол. для України.

А у Римі Глава держави представив План перемоги та подякував Джорджі Мелоні й команді італійського уряду за увагу до Плану, його пунктів та української стратегії. 

Фото: Офіс Президента

Під час зустрічі докладно обговорили всі аспекти Плану перемоги. Президент також розповів про роботу з усіма іншими партнерами. 

«Головне – це посилити позиції України та відносини з нашими найближчими партнерами таким чином, щоб ми створили необхідні умови, необхідну справедливу атмосферу для чесної дипломатії», – сказав він. 

Володимир Зеленський і Джорджа Мелоні домовилися далі працювати на рівні команд, щоб якнайшвидше створити умови для миру. 

«Мета нашої підтримки полягає в тому, щоб поставити Україну в найкращі умови для того, щоб вона сіла за стіл переговорів про мир. Мир, як я вже неодноразово говорила, не може означати капітуляцію, як багато хто боягузливо пропонує», – наголосила Голова Ради міністрів Італії. 

Серед основних тем переговорів також – підготовка до засідання Європейської ради та рішення щодо російських активів, розвиток глобальної ситуації та найближчі політичні перспективи у країнах-партнерах.

Президент розповів про обстановку на фронті й загальну ситуацію у війні, а також подякував Італії за безпекову допомогу, зокрема за системи ППО. Лідери обговорили підготовку нового пакета підтримки. 

«Ми приділили сьогодні особливу увагу економічному пункту нашого Плану перемоги – це те, що стосується спеціальних економічних можливостей в Україні та критичних ресурсів, які точно не мають опинитися під російським контролем», – додав Володимир Зеленський. 

Крім того, у фокусі переговорів – підготовка Конференції з відновлення України, яку проведуть наступного року в Римі. Джорджа Мелоні оголосила, що вона відбудеться 10–11 липня.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ