Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

40 млн грн виділено на Львівщині для підтримки учасників ООС

40 млн грн виділено з бюджету Львівської області для підтримки учасників ООС. Про це повідомили 26 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Одним з пріоритетних завдань органів влади області є різнобічна підтримка учасників ООС та їхніх родин. Така підтримка здійснюється завдяки реалізації Комплексної програми соціальної підтримки учасників ООС, їхніх родин та родин Героїв Небесної Сотні за кошти обласного бюджету.

Впродовж шести років на цю мету з обласного бюджету вже виділено понад 153 млн грн, за чотири місяці цього року – 3,5 млн гривень.

У департаменті фінансів Львівської ОДА інформують, що у поточному році така фінансова підтримка визначена в обсязі понад 40 млн грн, з яких на допомоги:

  • демобілізованим із ООС воїнам –  2,1 млн грн (3 тис. грн на особу);

  • особам з інвалідністю внаслідок війни на реабілітацію або санаторно-курортне лікування – 7,3 млн грн (від 10 до 25 тис грн на особу залежно від групи інвалідності);

  • для встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих учасників ООС та Героїв Небесної Сотні – 5 млн грн (50 тис. грн на один знак) ;

  • внутрішньо переміщеним особам – учасникам ООС на вирішення матеріально-побутових проблем – 1,1 млн грн. (8 тис. грн на особу);

  • бійцям-добровольцям ООС з нагоди Дня українського добровольця – 0,5 млн грн (2 тис. грн на особу).

Особлива увага - дітям загиблих воїнів, яким щомісячно здійснюються соціальні виплати в розмірі 2,5 тис. грн на дитину (всього передбачено 6,9 млн грн). Проводяться доплати до пенсій батькам та дружинам Героїв Небесної Сотні (передбачено 0,2 млн грн), надаються пільги на житлово-комунальні та інші послуги 25 родинам Героїв Небесної Сотні (заплановано 0,4 млн грн).

Також передбачені кошти на придбання житла для учасників ООС та родин Героїв Небесної Сотні на умовах співфінансування з відповідних територіальних бюджетів у сумі 13,7 млн грн, психологічну підтримку учасників ООС – 1 млн грн та компенсацію вартості послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників ООС та членів їх сімей і родин Героїв Небесної Сотні – 1,9 млн гривень.

Поряд з державними допомогами, гарантованими учасникам ООС та їхнім родинам, обласна програма є додатковим джерелом для військових вирішувати свої фінансові, соціальні та психологічні потреби.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ