Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

500 школярів та студентів з громад Львівщини навчатимуть підприємництва

Молодь зможе навчатись за такими напрямками: технології розвитку стартапів, вступ до ІТ, 3D-графіка, робототехніка та інтернет речей, експлуатація безпілотників, біотехнології.

Фото: Depositphotos

Про це повідомили на сторінці Tech StartUp School. 

Ініціативу реалізовуватимуть в 10 громадах-партнерах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Львівській області: Бродівській, Добротвірській, Оброшинській, Жидачівській, Жовківській, Рава-Руській, Городоцькій, Сокільницькій, Козівській, Золочівській.

Учасники отримають можливість розробити та представити власні бізнес-проєкти, кращі з яких будуть реалізовані за кошти інвесторів.

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує Tech StartUp School НУ «Львівська політехніка» задля набуття молоддю Львівщини теоретичних і практичних навичок, які спонукатимуть і допоможуть розробити, представити потенційним інвесторам та втілити власні бізнес-ідеї. Недостатня обізнаність з алгоритмом започаткування бізнесу та практичної реалізації бізнес-планів стримує розвиток проєктів молоді у сфері підприємництва. Навчальні курси за цим грантом закладуть основу, яка допоможе молодим людям реалізувати на практиці власні ідеї», — пояснює заступниця Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Наталія Гнидюк. 

У межах проєкту ініціатори створять новий спеціалізований навчальний простір для курсу біотехнології, ІТ та робототехніки із закупівлею необхідного обладнання. Із залученням спонсорів буде облаштовано лабораторію робототехніки, де проводитиметься один із буткемпів.

"Весь навчальний матеріал адаптований під молодь, а нові навчальні простори та лабораторії сприятимуть практичному впровадженню проєктів. Презентація напрацювань інвесторам та бізнесу дозволить створити єдину екосистему, в якій навчатимуть підприємництва 500 молодих осіб з різних громад Львівщини", — йдеться в повідомленні. 

Навчання молодих підприємців проєкту заплановано на січень 2023 року. До того часу Tech StartUp School відбере 500 учасників серед школярів, учнів закладів професійної (професійно-технічної) та передвищої освіти, студентів перших – других курсів ВНЗ Львівщини.

Навчання триватиме три місяці в онлайн-форматі, передбачені дводенні очні буткемпи для найактивніших учасників. 

До участі в проєктах можуть долучитись хлопці й дівчата, що проживають на Львівщині (в тому числі з-поміж ВПО) віком 12-22 роки. 

Для участі в проєкті потенційним учасникам треба заповнити реєстраційну форму до 12 січня 2023 року. 

До слова, проєкт «Сприяння розвитку молодіжного підприємництва серед ВПО» реалізовуватиметься Tech StartUp School в рамках грантової співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ