Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

66 суддів заявили ВРП про втручання у свою діяльність

Вища рада правосуддя отримала 66 заяв суддів про втручання у їхню діяльність щодо здійснення правосуддя. Про це повідомили у ВРП.

Зазначається, що отримані дані внесено до відповідного Реєстру. Заяви про втручання у їхню діяльність надходили від суддів з початку жовтня 2016 року.

Серед іншого, повідомлення про втручання у діяльність суду надійшло від Святошинського райсуду м.Києва, де розглядається справа екс-беркутівців, підозрюваних у розстрілі 48 активістів під час подій на Майдані. 

У заяві повідомляється про акцію під будівлею суду в ніч на 9 січня 2017 року, під час якої "група невідомих осіб влаштувала паління шин", та про подальші мітинги під судом. У заяві зазначено, що такі події є "наміром дискредитувати суд та вплинути на нього". 

На втручання у свою діяльність ВРП та генпрокурору поскаржилася також суддя Солом'янського райсуду Києва Вікторія Кицюк. Згідно з документом, Кицюк заявила про своє затримання поліцейськими 21 лютого "без приводів та пояснень з боку поліції". Своє затримання Кицюк назвала "чиненням тиску як на професійного суддю" .

Серед заяв про втручання також міститься повідомлення від судді Окружного адмінсуду м.Києва Євгена Аблова, який заявив про тиск під час розгляду справи, у якій фігурує НАБУ як відповідач. 

"14 лютого мені стало відомо, що детективом НАБУ здійснюється розслідування у кримінальному провадженні, яке стосується мене, моєї дружини та малолітнього сина, з приводу незаконного збагачення у 2015-2016 рр.", - заявив Аблов.

На його думку, своїми діями детектив НАБУ фальсифікує кримінальне провадження проти Аблова та намагався змусити його винести рішення у справі, де фігурує НАБУ, на користь відповідача (НАБУ). 

Також на ім'я ВРП та генпрокурора надійшла скарга від судді Господарського суду Києва Людмили Шкурдової за фактом розгляду справи за позовом російського банку "ВТБ" до приватного підприємства про стягнення заборгованості у сумі понад 2,185 млрд. грн. На думку Шкурдової, втручанням, серед іншого, є спроби представників "Стоп корупція" та "Наші гроші" "поспілкуватися з її дочкою", дані про її майно та майно її родичів та ін. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ