Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

6 громад Львівщини отримають співфінансування для нормативно-грошової оцінки

Шість громад Львівщини отримають співфінансування для проведення нормативно-грошової оцінки цьогоріч. про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото ілюстративне

Кошти отримають 6 громад Львівської області: Боринська, Городоцька, Новояричівська, Рудківська, Трускавецька та Червоноградська.

Нормативна грошова оцінка земель — це процес визначення ринкової вартості земельних ділянок. Від неї залежить ціна землі та оренди на неї, розмір податку, який сплачують землевласники.

«Кошти, що надходять від користування землею, є одним із основних джерел наповнення бюджетів органів місцевого самоврядування. Завдяки оновленню нормативно грошової оцінки земель, такі доходи зростають щонайменше у 3-5 разів. Минулого року пропозицією щодо співфінансування розроблення НГО скористалися 10 громад області, цьогоріч – ще шість. Ті, які затвердять технічну документацію до 15 липня, зможуть відчути економічні переваги вже наступного року», — розповідає директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Олена Василько.

У 2024 році для співфінансування оновлення НГО в обласному бюджеті заклали 4,5 млн гривень. Ця сума розподілиться між громадами враховуючи індекс податкової спроможності кожної.

Згідно із законом, процедура оновлення НГО має відбуватися не рідше одного разу в 5-7 років. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ