Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

6 районів Львівщини та 4 польських повіти – у спільному пошуку інвестицій

Фото Яворівської районної ради
Фото Яворівської районної ради
Фото Яворівської районної ради
Фото Яворівської районної ради
1/2
Транскордонна співпраця на регіональному рівні під назвою «Перемишльська брама» між 6 районами Львівщини та 4 польськими повітами вже ознаменована підписанням спільної Декларації, яка передбачає підтримку розвитку співробітництва всіх зацікавлених партнерів із регіонів, розташованих у межах міжнародної співпраці органів місцевого самоврядування, спрямованої на пошук і залучення інвестицій та соціально-економічний розвиток.

Про це повідомив сьогодні, 1 березня, власкор Гал-інфо із посиланням на голову Яворівської районної ради Володимира Сичака.

З його слів,  на квітень запланована чергова зустріч українських та польських партнерів «Перемишльської брами»  в Ярославі (РП),  де відбудеться напрацювання стратегічних цілей та завдань на майбутнє, а також будуть  призначені відповідальні координатори для єдиної робочої групи.

Володимир Сичак  наголосив, що, беручи до уваги близьке сусідство Львівщини із Республікою Польща, яка є членом Євросоюзу, є унікальна можливість розвивати ефективне співробітництво в багатьох напрямках, переймати позитивний досвід розвитку громад сусідської держави в економічній, соціальній та культурній сферах. Така співпраця дає можливість залучати додаткові кошти міжнародної технічної допомоги на розвиток наших регіонів. Отож, ідею створення Транскордонної Функціональної Області «Перемишльська брама» втілило в життя підписання спільної українсько-польської Декларації під час Міжнародної конференції «Європа Карпат», яка  відбулася в замку польського Красічина, що поблизу Перемишля.

«Отож, відтепер Транскордонна Функціональна Область «Перемишльська брама» – вже офіційна міжнародна спільнота, до якої ввійшли  у з українського боку  –  Яворівський, Мостиський, Самбірський, Городоцький, Миколаївський та Пустомитський район Львівської області, а  із польського – Перемишльський, Пшеворський, Любачівський, Ярославський повіти.

Декларація передбачає підтримку розвитку співробітництва всіх зацікавлених партнерів із регіонів, розташованих у межах

міжнародної співпраці органів місцевого самоврядування,  спрямованої на пошук і залучення інвестицій та соціально-економічний розвиток.

Основні цілі діяльності «Перемишльської брами» стосуються спільного розвитку, зокрема: освіта, наявність комунікацій, туристична інфраструктура, інновації та екологія», – інформує голова Яворівської районної ради Володимир Сичак.

А за повідомленням Самбірської РДА, в Красічині, що поблизу Перемишля (Польща), під час чергової міжнародної конференції  «Європа Карпат» упродовж трьох днів учасники дискутували на тему майбутнього розвитку Карпатських регіонів. Однією з спеціальних подій під час Форуму стало підписання Декларації про створення Транскордонної Функціональної Області «Перемишльська брама». Участь у підписанні декларації взяли, зокрема, Самбірська районна рада яку очолює Віталій Кімак, та голова Рудківської ОТГ Іван Лозиньский.

За словами голови Самбірської районної ради Віталія Кімака, Декларація є відкритою для всіх інституцій та громад у районах учасниках ТФО «Перемишльська брама» і є основою для побудови формального партнерства державних, приватних та неурядових секторів для розвитку ініціатив. Створена Транскордонна Функціональна область «Перемишльська брама» дасть можливість залучити додаткові кошти міжнародної технічної допомоги на розвиток наших регіонів.

Як повідомила Мостиська міська рада, міський голова  Сергій Сторожук із робочим візитом відвідав Перемишльський повіт. Основною темою зустрічі було обговорення створення зони Транскордонного функціонального регіону «Перемишльська брама», що передбачає транскордонну співпрацю громад прикордонних районів України та Польщі в рамках реалізації спільних проєктів.

Нагадаємо, що ідея створення зону Транскордонного функціонального регіону «Перемишльська брама була озвучена ще 7 лютого в Любачівському повіті (Республіка Польща), де  відбулася  інформаційна нарада, приурочена початку робіт зі створення Транскордонного функціонального регіону «Перемишльська брама». Зустріч провели представники офісу «Карпатського Єврорегіону» з міста Ряшева (РП).

За словами голови Яворівської районної ради Володимира Сичака, який теж брав участь у цій інформаційній міжнародній нараді, це – інноваційна ініціатива, бажана з точки зору нового підходу Європейської комісії до розвитку прикордонних територій. У прикордонного  Яворового району  є великий потенціал для спільного вирішення нових завдань в галузі розвитку туризму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ