Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

75% вільних коштів Львівщини підуть на потреби ЗСУ

Львівська обласна рада ухвалила важливе рішення про фінансову підтримку Збройних Сил України та обмеження непершочергових видатків з обласного бюджету.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

14 листопада під час позачергової сесії депутати проголосували за рішення "Про підтримку Збройних Сил України та їх територіальних органів військового управління, Національної гвардії України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, а також особливості формування і виконання обласного бюджету Львівської області у 2023 – 2024 роках".

В.о. голови обласної ради Юрій Холод наголосив, що основні видатки бюджету мають спрямовуватися на потреби армії. Він подякував депутатам за консолідовану позицію у підтримці ЗСУ.

Згідно з рішенням, на військові формування спрямовуватимуться: 75% вільного залишку бюджетних коштів 2023 року; 20% від різниці між дохідною частиною бюджету та захищеними видатками на 2024 рік; 50% від перевиконання бюджету у 2024 році; 50% коштів від продажу комунального майна.

Також військовим частинам гарантовано фінансування у бюджеті 2024 року коштів, які вони не змогли використати цьогоріч.

Крім того, рішення передбачає обмеження непершочергових видатків обласного бюджету у 2023-2024 роках. Пріоритетними напрямками фінансування визначено: підтримку армії, сил безпеки; ліквідацію наслідків війни; будівництво укриттів; фінансування захищених видатків; допомогу переселенцям; охорону здоров'я; освіту.

Таке рішення дозволить збільшити фінансову підтримку української армії та сприятиме швидшій перемозі у війні з російським агресором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ