Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

7 червня розпочинається триденний Всеукраїнський Форум “Україна 30. Екологія”

«Екологія» - наступна тема Всеукраїнського Форуму «Україна 30», який відбудеться 7-9 червня.

Впродовж трьох днів представники Офісу Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Верховної Ради України, представники ООН, Єврокомісії, міжнародні експерти говоритимуть боротьбу із глобальною зміною клімату і посилення ролі України в цьому процесі, а також - про сучасні підходи в сфері захисту довкілля: захист лісів, переробка відходів, захист і збереження водних ресурсів та природно-заповідного фонду.

Перший день Форуму відкриє Президент України Володимир Зеленський і розповість про посилення ролі України у глобальній боротьбі із зміною клімату. Цю, важливу для всього світу тему, продовжать міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський, координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані, в.о голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Костянтин Гура, директор Національного Антарктичного Наукового Центру Євген Дикий, науковці української антарктичної станції «Академік Вернадський». Також в цей день заплановано дискусії щодо зеленої економіки, запобіганню промисловому забрудненню та екоконтролю. В сесіях братимуть участь представники міністерства енергетики України, міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування, Єврокомісії, Програми розвитку ООН, європейської Бізнес Асоціації.

«Збереження довкілля та природних ресурсів України» - тема другого дня Форуму. Його відкриє міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський. Про порятунок лісів від вирубування та пожеж говоритимуть представники міністерств захисту довкілля та природних ресурсів, розвитку торгівлі та сільського господарства, держлісагентства, парламенту, українські експерти. Цього дня говоритимуть про стале використання надр та відновлення пошкоджених екосистем. Під час сесій дискутуватимуть представники міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, держслужби геології та надр, Європейської комісії, українські фахівці та експерти.

В сесії, присвяченій екоцифровізації відбудеться презентація нових ініціатив та інструментів за участі представників міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, міністерства цифрової трансформації,
Держлісагентства, компанії Ernst&Young в Україні, проекту TAPAS та Офісу ефективного регулювання BRDO.

«Сучасні підходи в захисті довкілля та природних ресурсів» - цій темі присвячений третій день Форуму. Його відкриє віцепрем’єр-міністерка європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. Під час дискусійних сесій спікери говоритимуть про ефективне управління відходами, розвиток Чорнобильської Зони відчуження та перетворення її на привабливий туристичний об’єкт та зусилля заради збереження природно-заповідного фонду України. В цій частині Форуму братимуть участь представники міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, міністерства культури та інформаційної політики України, Представництва ЄС, Американської торговельної палати, Професійної асоціації екологів, Державного агентства розвитку туризму, народні депутати та українські науковці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ