Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Кримінал

850 грн штрафу за використання підробленого COVID-сертифікату - рішення суду

Усі судові рішення були ухвалені Жовківським районним судом Львівської області – у кримінальних провадженнях за ч. 1 та ч. 4 ст. 358 КК України (підроблення та використання завідомо підробленого документа).

Йдеться про вироки Жовківського райсуду, що були винесені 01 жовтня, 04 жовтня, 07 жовтня та 11 жовтня 2021 року. Фігуранти цих судових рішень – громадяни України, які використали завідомо підроблені документи (свідоцтва про вакцинацію коронавірусної хвороби COVID-19) при перетині державного кордону, рухаючись на в`їзд в Україну з Республіки Польща. Зроблено це було, як зазначено у вироках, «з метою ухилення від відбування самоізоляції на території України».

Зокрема, остання судове рішення – від 11.10.2021 року - було ухвалено стосовно обвинуваченого, який використав підроблений офіційний документ: свідоцтво про вакцинацію коронавірусної хвороби COVID-19 вакциною «Phizer» КНП «Чернівці Чернівецької міської ради Міська поліклініка № 5», перебуваючи 14 вересня 2021 року приблизно о 16 годині 23 хвилин в пункті пропуску через державний кордон України автомобільного сполучення «Рава-Руська-Гребенне».

У вироку також зазначено, що обвинувачений у судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень визнав повністю, у вчиненому розкаявся, просив суд суворо його не карати. При цьому пояснив, що «даний сертифікат підробив, тому, що працює далекобійником, йому подзвонили, що є робота і потрібно терміново їхати в РП, а тому вирішив підробити сертифікат вакцинації».

Суд ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 4 ст. 358 КК України та призначив остаточне покарання «у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн».

Аналогічне покарання - у вигляді 850 грн штрафу - було призначено також іншим обвинуваченим, яких затримали під час перетину кордону з підробленими сертифікатами про вакцинацію та які фігурують у вироках Жовківського райсуду від 01 жовтня, 04 жовтня та від 07 жовтня 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ