Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

85 українських військових вважають зниклими безвісти на Донбасі

Зниклими безвісти під час війни на Донбасі наразі вважають 85 українських військовослужбовців. Про це повідомив старший офіцер відділу пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України, координатор гуманітарного проекту ЗСУ "Евакуація 200" Міноборони Михайло Котелевський, - Еспресо.

"На даний час у ЗСУ 85 військовослужбовців вважаються зниклими безвісти або місце перебування яких невідоме. По 27 із цих 85 вже є збіги за ДНК-експертизою. Родини потребують індивідуальної роботи в контексті комплексного фахового підходу. Щомісячно ми проводимо звірки з відповідними структурами: Нацполіцією, ООС при СБУ, що дає нам розуміти реальну кількість", - розповів Котелевський.

За словами офіцера, загалом із району проведення ООС евакуйовано вже близько 2 тис. тіл загиблих військових.

"За час реалізації гуманітарного проекту ЗСУ "Евакуація 200" було евакуйовано 1952 тіла як невідомих, так і упізнаних військових. З них 247 були евакуйовані з тимчасово непідконтрольних територій України у взаємодії з об’єднаним центром СБУ і супутніми структурами. У тому числі 105 тіл були передані після ідентифікації слідчими структурами родичам загиблих, які проживають на тимчасово непідконтрольній території України. Ці громадяни, більшість, є громадянами України і функція ідентифікації належить державі",  - додав Котелевський.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ