Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

9 аварійних балконів відремонтували за Програмою співфінансування у будинку на вулиці Франка

У будинку на вул. І. Франка, 161 відремонтували 9 аварійних балконів. Роботи відбувалися за Програмою співфінансування, коли 80% вартості оплачує місто, а 20% оплачує мешканець – власник балкону.

Про це йдеться на сайті ЛМР. 

«Будинок на вул. І. Франка, 161 – це чотириповерховий житловий будинок, збудований у 1950-х роках. Мешканці трьох під’їздів будинку подали заявки на участь у Програмі співфінансування ремонту балконів. Відповідний пакет документів (заява, висновок про технічний стан балкона з рекомендаціями, документи на право власності на квартиру і технічний паспорт), вони надіслали нам через ЦНАП.

Як результат - маємо аж 9 відновлених балконів в одному будинку. Дольова участь міста в ремонтні цих балконів 356,9 тис. грн – тобто 80% від загальної вартості. Решту 20% оплатили мешканці – власники балконів», - розповіли у Сихівській районній адміністрації.

Нагадаємо, минулого року у Львові провели обстеження усіх балконів у багатоквартирних житлових будинках. У незадовільному стані виявили 9270 індивідуальних балконів і 4201 балконів загального користування. Відтак, мешканці – власники квартир з аварійними балконами, можуть скористатися Програмами співфінансування ремонту балконів, які діють у Львові.

Так, мешканцям, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкону можна подаватися на участь у Програмі співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Детальніше консультацію щодо цієї програми можна отримати, звернувшись в управління охорони історичного середовища. А документи потрібно буде подати до ЦНАП. Детальніше про цю програму можна прочитати тут.

Власники індивідуальних балконів у будинках – не пам’ятках архітектури, що перебувають у поганому стані, можуть подаватися на спеціальну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ. Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% – за мешканцем. Так минулого року, завдяки цій Програмі було відремонтовано 49 балконів - 40 індивідуальних балконів та 9 загального користування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ