Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Луганщині в районі ООС обговорили гендерні питання у сфері безпеки

Сьогодні, у Сєвєродонецьку, за ініціативи Луганської обласної військово-цивільної адміністрації проведено зустріч з обговорення стану реалізації міжнародних, державних та регіональних програм із забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.

У заході взяли участь прикордонники, військовослужбовці та правоохоронці зі складу Об’єднаних сил. Крім того, до діалогу були залучені міжнародні та громадські організації.

Учасники обговорили напрямки та механізми подальшої реалізації міжнародних та державних програм гендерної політики, обмінялися досвідом їх імплементації в різних відомствах. Також до уваги присутніх були запропоновані перспективні напрямки роботи у 2019 році.

Окремо на зустрічі говорили про реагування на випадки насильства. Зокрема, учасники зосередили увагу на громадянах, які проживають у «сірій зоні» та на тимчасово окупованій території України, акцентуючи при цьому на систематичному порушенні прав людини з боку окупаційної адміністрації РФ.

У ході дискусії було запропоновано створити в КПВВ, в межах діючих гуманітарних дорожніх коридорах, центр матері і дитини для жінок, які слідують з тимчасово окупованої території України та які потерпали від насильства. Координатор з гендерних питань Сєвєродонецької філії СММ ОБСЄ Віржині Тіоле зазначила, що міжнародна організація переймається вивченням цього питання та приділяє йому прискіпливу увагу.

Реалізація цього гуманітарного проекту доповнить гендерний аспект системи захисту прав і свобод цивільного населення на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ